Obiskali smo Tiborja (Big Brother) doma

Obiskali smo Tiborja (Big Brother) doma (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
1. 6. 2015

Tudi ta teden se je Nova odpravila na obisk k nazadnje izpadlemu tekmovalcu šova Big Brother. Radovednost nas je tokrat postavila pred zvonec stanovanja enega izmed najbolj opevanih tekmovalcev letošnje sezone Tiborja Baieeja, ki nam je poleg stanovanja razkril tudi svoje navade v kuhinji.

Tibor, ki je kot turistični vodnik začel delati že pri 19 letih, se je na svoje preselil pri triindvajsetih. Kot pravi, je stanovanje, v katerem smo ga obiskali tudi mi, njegov četrti dom, v katerem mu družbo dela cimer, sodelavec in zelo dober prijatelj. Zaradi narave njunega dela pa je Tibor ocenjuje, da približno četrtino leta preživi na poti, zato čas, ko lahko uživa v domačnosti lastne postelje, toliko bolj ceni. "Moje delo je sezonsko.

Od septembra do decembra sem v Sloveniji, saj vodim promotorje na terenu. Čeprav sem v Sloveniji, sem v tem obdobju doma le zvečer," pojasnjuje Tibor, ki bo po novem letu lahko v udobju svojega doma užival dlje. "Z novim letom začnem delati na večjem projektu, ki zahteva delo v pisarni. Tako bom po osemurnem delavniku prost in bom čas lahko preživel doma," je povedal Tibor, za katerega pa se je obdobje turističnih spremljanj začelo 1. maja.

Dekleta redko pripelje domov

In čeprav se za Tiborjem ozre veliko deklet, nam je 28-letnik iz Ljubljane priznal, da razmerij za eno noč se prakticira pogosto. "Zato se redko zgodi, da bi dekleta prespala pri meni. Če pa imam resno zvezo, je seveda normalno, da z dekletom preživiva nekaj časa tudi pri meni," pojasnjuje Tibor in dodaja, da svojo izbranko v tem primeru rad preseneti tudi s kakšno kulinarično specialiteto. "Rad poskrbim, da se dekle ob meni počuti dobro, saj veste, kaj pravijo: ljubezen gre skozi želodec. V kuhinji se namreč sprostim in odklopim misli. Pomembno mi je, da poskušam nove stvari in načine priprave, zato si vsako jutro pripravim obilen zajtrk, prav tako pa za doma pripravljen obrok poskrbi tudi zvečer.

"Po navadi je tako, da v stanovanju kuham jaz, vendar si zna tudi cimer pripraviti kaj okusnega za pod zob," dodaja Tibor, ki kljub svoji ljubezni do kuhanja priznava, da največ časa doma preživi na ogromni masivni postelji. "Ta je nadomestilo za stol, kavč, študijsko mizo, odlagališče oblek, kino stole in še kaj. Stanovanje je bilo že pred mojo vselitvijo super opremljeno, domačnost pa sem vanj vnesel s slikarskimi deli svojega pokojnega očeta. Zdi se mi, da njegova dela prostor poživijo in obudijo spomin nanj," pojasnjuje Tibor, ki si v prihodnosti pravzaprav ne želi večjega in bolj razkošnega stanovanja. Kljub velikim življenjskim ambicijam Tibor namreč ostaja skromen, saj pravi, da njegov sanjski dom ni gromozanska hiša s številnimi sobami, temveč predvsem domače in funkcionalno stanovanje.

"Ne vidim smisla v prevelikih hišah. Se pa ne bi branil prostornega mansardnega stanovanja v središču mesta," opisuje Tibor in dodaja, da so bolj kot velikost zanj pomembna preprostost in lepe barve, ki izžarevajo pozitivno energijo.

Napisala Kaja Milanič