Oče Petra Prevca je zdaj razkril tole, številne je presenetil s svojo iskrenostjo

26. 3. 2024
Deli

Božidar Prevc je pred Petrovim slovesom od skokov in poletov gostoval v oddaji Dobro jutro, v kateri je razkril marsikaj zanimivega o družini Prevc in s svojo neposrednostjo navdušil gledalce.

1 / 2
Profimedia

Med drugim je razkril, kako sta se s soprogo Julijano soočala z uspehi svojih otrok. "Kar otrok doživlja, ti doživljaš za njim še bolj potencirano kot on," je bil iskren. Govoril je tudi o psihološkem vidiku. "Če vidiš, da mu (otroku, op. a.) gre, da nima težav, potem si tudi pomirjen, pa ni pomembno, ali je zmagal ali ne. Problem pa je, če vidiš, da ima težave in da se trudi, pa mu ne gre. To je pa tudi za starše zelo hudo." Dejal je, da se od začetka pri Petru niso niti zavedali, kako pomembna je psihološka podpora, ki jo lahko športniku nudi njegova družina. Pravi, da zdaj vedo iz izkušenj, kako pomembna je ta podpora in dodaja, da morda je Peter ni bil deležen na začetku, saj takrat niso vedeli, da je to zares pomembno.
"V teh kritičnih situacijah potrebuje nekoga domačega, potrebuje nekoga, da ga objame, da se zjoka, če ne gre," je še dodal Božidar Prevc.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu