Od Portoroža do Teksasa: Dopust znanih Slovencev

Od Portoroža do Teksasa: Dopust znanih Slovencev (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
30. 7. 2016

Slovenci zelo radi potujemo in z dopustov po navadi prinesemo številne in predvsem lepe spomine, ki jih seveda ohranimo na fotografijah. Zato smo poklicali znane Slovence in jih vprašali, kateri poletni oddih pa je njim ostal v nepozabnem spominu.

Spomini na otroštvo

Za pevko Anjo Rupel so najljubši dopusti tisti iz otroštva, ko je vsako leto s staro mamo odšla za mesec dni v Portorož. Ona ji je odlično kuhala, mala Anja pa se je brezskrbno igrala s svojimi številnimi prijatelji. Bila je povsem brez obveznosti, morje pa je bilo takrat še povsem čisto, zato je družba veselo čofotala. "Odrasli dopusti niso nikoli več tako brezskrbni, saj je vedno milijon opravkov, za katere veš, da te čakajo doma. Poleg tega imaš odgovornost do otroka, psa in partnerja," zaupa pevka, ki v mestu rož še vedno letuje vsako leto, saj jo nanj več kot očitno vežejo lepi spomini.

V Dalmacijo v dvoje

Pevka Alenka Godec pravi, da je z najljubšimi dopusti tako kot z najljubšo ploščo. "Tako kot vsak dopust planiraš v želji, da bi bil v presežnikih, si to želiš za sleherno ploščo, ki jo ustvarjaš. Tako je bil vsak do zdaj lep, a najbolj sveži so spomini na zadnje oddihe," zaupa Alenka, ki je bila navdušena nad nedavnim enotedenskim oddihom v hrvaški Crikvenici, v kamniti hiški za dva z lastnim bazenom. "Imela sva mir, udobje, ne previsoke temperature, ne preveliko oddaljenost, pa še naša psička Ella je bila z nama," pravi pevka in prizna, da je njun sin pričakovano in razumljivo glede na svoja leta odšel na dopust s svojo družbo.

Na otoku ljubezni

Radijska voditeljica in novinarka Jerica Zupan se je pred kratkim vrnila z romantičnega dopusta na grškem Santoriniju. S fantom Timonom sta tja odpotovala zadnji hip, a kljub temu našla ugoden in lep hotel. "Nikoli pa ne bom pozabila najinega prevoznega sredstva − pande. Ko so najini prijatelji izvedeli, da nimava skuterja ali štirikolesnika, ampak pando, so se nama smejali. No, želela sva izstopati, ker mlad par tam pač ne najame avta. Poleg tega pa se bo otoku nisva želela peljati ravno šestnajst kilometrov na uro, ampak malo več," razloži Jerica, ki si je v mestu Fira privoščila tudi nego podplatov s pomočjo malih ribic. Vsi tam so bili resni ali so uživali, jaz pa sem se drla, stiskala pesti, se premikala po sedežu, skratka vsa pozornost je bila na meni. Mislim, da sem se jim smilila. No, Timoteju pa je bilo ob tem skrajno nerodno," v smehu pove vedno zgovorna plavolaska.

Amerika jo je očarala

Lepotička Katarina Benček ima kar dva najljubša dopusta. Prvi je izpred desetih let, ko je s prijateljicami obiskala razvpiti otok Pag. "Doživela sem svoj mali žurerski raj, spoznala veliko ljudi, se vračala domov ob zori in čutila svobodo študentskega življenja," zaupa plavolaska, ki se je na Pag še vračala, vendar nikoli več ni bilo isto. No, nikakor pa ne more pozabiti niti lanskih počitnic v New Yorku. "Z najboljšo prijateljico, ki živi v Ameriki, sva se družili z različnimi kulturnimi narodnostmi, hodili na tako priljubljene 'brunche', nedeljske zabave ob bazenih na strehi in obiskali vse znamenitosti," našteje Katarina, ki je takrat tudi prvič začela resno razmišljati o selitvi čez lužo.

Sama na drug konec sveta

Playboyeva zajčica Anja Jenko izredno rada in veliko potuje, zato bi težko izpostavila samo en najljubši oddih. "Včasih sem se odpravila z najboljšo prijateljico, včasih s fantom, z družino, ali pa kar sama. Zato me na vsako popotovanje vežejo edinstveni spomini in občutki. In v trenutku, ko pomislim, da bi izpostavila enega, vsem drugim delam krivico," iskreno pove starleta, ki je tudi fotomodel, in zaradi tega je videla že veliko sveta. "Nazadnje sem bila na Tajskem, prej pa še v Parizu, na Malti in pa seveda z Alešem Bravničarjem za Playboy na potovanju z avtom čez Transilvanijo v Moldavijo in nazaj preko Budimpešte. Prav tako sem z že omenjeno ekipo raziskovala Ameriko, snemali smo v Teksasu, Oklahomi in Novi Mehiki," pravi 24-letnica, ki vsa svoja potovanja skrbno posname na fotografijah.

Tekst: Barbara Majič
Foto: osebni arhiv