Od žuranja do trdega dela: Poletje bo preživel na traktorju

Od žuranja do trdega dela: Poletje bo preživel na traktorju (foto: Arhiv AdriaMedia) Arhiv AdriaMedia
Vir: Nova
17. 6. 2019

Med tistimi udeleženci resničnostnega šova Ljubezen po domače, ki so se najgloblje zapisali v spomin gledalcem, je brez dvoma tudi Gašper Hafner. Škofjeločan je skupaj z bratom Jakom poskrbel za nekaj najbolj nepozabnih delov sezone, in čeprav je bil v samem začetku predstavljen kot veliki žurer, povsem nepripravljen na vezo, priznava, da bi mu tista prava brez težav zamajala tla pod nogami.

V oddaji je lahko na lastni koži izkusil, da preveč deklet na kupu nikdar ne obeta dobrega razpleta. “To sem vedel že prej, preveč kokoši na kupu povzroči samo prepir,” pojasni Gašper, ki pa se ni imel časa ukvarjati s prepiri, saj je imel zadosti svojega dela.

Poleg tega je imel veliko srečo, saj so se njegove izbranke med seboj dobro razumele, pojasni, da so zvečer lahko v miru popili pivce ali dva. Kljub dobrim odnosom pa so se stiki z nekaterimi dekleti po letu dni nekoliko izgubili, a kot pojasnjuje Gašper: “Vem, kakšno je življenje z menoj. Zna biti naporno.

V določenih primerih mi je najpomembneje, da traktor pod ritjo ropota, ne menim se preveč za večerje in obiske kina. To določenim dekletom ni bilo po godu.” Ob tem nam je zaupal, da se trenutno utaplja v delu. Zadnjih nekaj tednov v večini preživi na polju, na traktorju. “Ko si od majhnega v tem, si vajen, da dopusta ni prav veliko. Če grem na morje, po navadi prve tri dni samo spim, potem pa se lahko pogovarjamo o dopustu. A nič ne de. Prepričan sem, da je treba uživati v majhnih stvareh, če ti to uspe, potem velike pridejo same od sebe.”

Vsem svojim izbrankam je že v začetku pojasnil, da kmetija pobere velik delež posameznikovega časa. “Delam cele dneve. Jasno, ko bom imel družino, bo ta postala prioriteta. Ukvarjal se bom z otroki. Družina bo prva in sveta stvar. Ni vredno, da bi bila družina zapostavljena. A tudi v zvezi je tako, če je prava, potem se moraš prilagajati. Ne želim, da bi partnerica trpela. Otroci pridejo in grejo, partner pa ostane.”

Čeprav je bil sprva precej neresen, je napočil čas, ko se je pripravljen ustaliti. “Imel sem obdobje, ko ni bilo veselice in žurke, na kateri bi manjkal. Včasih sem manjkal kar cele vikende. Ves denar, ki sem ga zaslužil, sem porabil na zabavah. Pri 25 letih pa sem se nekoč povsem skurjen zbudil. Pa kaj ti misliš narediti sam iz sebe? Bolj sem zagrizel v delo na kmetiji. Kar sem privarčeval, sem vložil v stroje, to ne pomeni, da se nismo zabavali, le da smo to počeli drugače kot prej,” pojasnjuje Gašper in nam zaupa, da je bil v svojem življenju kar na štirih absolventskih izletih.

Poletje bo delovno

Letošnje poletje bo delovno. Najraje se hladi kar v bližnji reki Sori, rad se odpelje tudi do Bohinjskega jezera. “Morja nimam tako zelo rad. Zdaj se službeno odpravljam v Šibenik, verjetno bomo imeli nekaj časa, da skočimo tudi v morje. Bomo videli. Tudi če morja ne bo prav veliko, nič ne de. Najraje se na obalo odpravim po koncu glavne sezone, ko se vse skupaj malo umiri, ni več gneče. Poletje bo namreč delavno,” pojasni Gašper.

Besedilo: Maja Muhič

Priporočamo