Zdaj je že jasno, kaj se bo zgodilo z oddajo Radio Ga Ga

13. 9. 2023
Deli
Zdaj je že jasno, kaj se bo zgodilo z oddajo Radio Ga Ga (foto: Igor Kupljenik/Bobo)
Igor Kupljenik/Bobo

V petek je kot strela z jasnega udarila novica, da je v 63. letu starosti umr legendarni radijski voditelj Sašo Hribar, zdaj pa je tudi že jasno, kaj bo s kultno oddajo Radio Ga Ga.

Ob petkovi smrti radijskega voditelja Saša Hribarja so mediji in družbena omrežja polni izrazov žalosti, šoka in spominov nanj. Številni ga opisujejo kot legendo slovenskega radia in satire, kot človeka, ki jih je ob petkovih dopoldnevih spravljal v smeh, njegovi sodelavci pa tudi kot globokega in razmišljujočega človeka.

Zdaj se seveda mnogim zastavlja vprašanje, kaj bo odslej s kultno oddajo Radio Ga Ga, ki jo je pokojni Hribar snoval kar 33 let. Imitator v oddaji Aleksander Pozvek je za Radio 1 že povedal, da oddaje v taki obliki žal ne moremo več pričakovati. "Ker je ne more biti. Ker nima več svojega očeta, sina in svetega duha. Vse to je bil Sašo," je povedal Pozvek.

Ta naša znana voditeljica se je naprej po tiho ločila, zdaj pa le povedala, kako z bivšim urejata stvari

Na spletni strani prvega programa Radia Slovenija so objavili zapis Simone Moličnik In memoriam, v katerem so med drugim spomnili, da je Hribar še ta petek, "ne da bi vedel, z enako energijo kot prvo, vodil svojo zadnjo oddajo".

Za satirika, imitatorja in ustvarjalca najbolj poslušane radijske oddaje Radio Ga Ga je avtorica navedla, da je bil ena najbolj priljubljenih radijskih osebnosti v Sloveniji. Že ob začetku svoje radijske poti leta 1985 je "močno izstopal predvsem po tem, da je svobodno prestopal ustaljene tirnice in v drobcih iskal samolastni ustvarjalni pristop". 

Kot so še zapisali na prvem programu radia: "Odločil se je, da bo tegobam življenja kljuboval s satiro in humorjem. Odšel je nenadoma in nepričakovano: tja, kjer pravila ne omejujejo duha," so sklenili zapis.

Bonus video: Jani Brajkovič iskreno o zlorabi športa in bulimiji