Oglasila se je Inja Zalta: "Sem v Sloveniji, uspelo mi je"

Oglasila se je Inja Zalta: "Sem v Sloveniji, uspelo mi je" (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
30. 3. 2020

V minulih dneh je veliko pozornosti požela objava igralke Inje Zalta, ki je obtičala v Los Angelesu in je prek svojega Instagram profila prosila za pomoč.

Slovenci res znamo pomagati, kar se je izkazalo tudi v njenem primeru - v zgolj pičlih dveh dneh je dobila več kot 700 donacij, kar je bilo dovolj, da se vrne domov.

Da je doma, je potrdila v videu, ki ga je objavila na svojem Instagram profilu. Med drugim je dejala: "Vsem bi se rada opravičila, ker vam nisem odpisala ali vas poklicala nazaj, ampak tole je bilo zame kar veliko in sploh nisem mogla gledati na telefon. Hvala, hvala za podporo, za lepe besede, za vse komentarje, lepe in grde, za vsak dinarček, iz srca hvala. Nisem si predstavljala, da bo tak odziv ... Moj namen nikoli ni bil, da bi kogarkoli prizadela ali da bi se slabo počutil. V tistem trenutku sem potrebovala pomoč, in res nikoli ne prosim za pomoč. Lažje je bilo prositi publiko kot posameznika, da mi posodi nekaj denarja. Vem, da se čudno sliši, ampak taka sem."

Poleg tega je še pojasnila: "Vložila sem vse, kar sem imela, zato da sem šla tja in sledila sanjam. Veste, da tam ne morem opravljati vseh služb, ker mi to delovno dovoljenje ne dovoli. Potrebnih je več tisoč dolarjev na mesec, da lahko preživiš. Vem, da je v Sloveniji standard drugačen in da smo vsi v istem sranju in da gremo čez težka obdobja. A v tistem trenutku nisem vedela, kaj naj naredim."

Prav tako je rekla, da ni pomislila, kako se bo Slovenija odzvala na to, saj je kar malo pozabila, kako je tukaj. Vsem se je zahvalila, da verjamejo vanjo ter da je to bila zelo zanimiva izkušnja.