Omar Naber (Ema 2017): V Kijev gre zmagat!

Mama je Omarja 
spremljala tako na 
predizboru Eme 
kot v finalu. Po 
Omarjevi zmagi sta 
si padla v objem. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
6. 3. 2017

Na velikem dogodku minuli konec tedna sta skrbno izbrana žirija in glas ljudstva določila, da na letošnjo Evrovizijo v Kijev pošljemo že uveljavljenega glasbenika Omarja Naberja in njegovo pesem On my way.

Omar nam sicer ni želel razkriti svojega stana, na naše vprašanje o lepih ukrajinskih dekletih, o katerih je na Emi govorila tudi Nadiya Bychkova, pa nam je odgovoril z ‘nikoli ne reci nikoli’.

Na finalnem dogodku na Gospodarskem razstavišču smo se na petkov večer družili tudi mi in le trenutek po zaključku prenosa v živo spregovorili tako z velikim zmagovalcem kot tudi z drugimi udeleženci letošnjega finalnega dogodka Eme.

"Rad bi povedal, da sem neskončno hvaležen. To je moja prva misel takoj po zmagi, zahvalil bi se vsem tistim, ki niso pozabili name, ki me niso odpisali, ker sem ničkolikokrat slišal, da je Omarjeve kariere itak konec. Ampak sem se odločil, da vas ne bom razočaral. Tole se bo slišalo več kot pretenciozno, ampak jaz grem v Kijev zmagat, boli me k...!" so bile prve besede velikega zmagovalca, ki nam je v intervjuju le dobre pol ure po razglasitvi priznal, da je zmaga zanj veliko presenečenje.

"Na Emi sem bil že petkrat in vsakič sem doživel presenečenje, tudi letos ni bilo nič drugače," nam je povedal Omar, ki se nastopa na odru v kijevskem mednarodnem razstavnem centru maja čisto nič ne boji. Čeprav le nekaj trenutkov po razglasitvi zmagovalca ni imel časa razmišljati o podrobnostih odhoda, nam je povedal, da se zna zgoditi, da ga bosta na poti spremljala tako mama kot tudi brat. "Mamo bom zagotovo poklical zraven, ker sva dobra prijatelja. Tudi moj brat je moj zaveznik in morda bomo šli vsi trije, kaj pa vem. Imam tudi band, ki mi je lojalen do smrti ... težko se zdaj odločim," je povedal glasbenik, ki je tudi kot otrok rad spremljal tekmovanja Evrovizije.

"Obvezno smo vsako leto doma gledali Evrovizijo. Bom pa povedal eno stvar. Mami sem kot osemletni otrok rekel, da bom ob 50. obletnici nastopil na tej prireditvi, in leta 2005 to tudi uresničil," se spominja Omar, ki mu je od slovenskih evrovizijskih pesmi k srcu najbolj prirasla pesem Tih deževen dan, ki se je na velikem glasbenem dogodku predstavila leta 1993. Kljub navdušenju pa je ravno ob svojem prvem nastopu na Evroviziji sam sebi obljubil nekaj zanimivega. "Rek, da nikoli ne reci nikoli, pri meni absolutno drži. Po zmagi na Emi leta 2005 sem si rekel, da nikoli več ne bom šel na Emo, pa poglej, kaj se je zgodilo. Pojedel sem veliko zarečenega kruha. Zdaj sem bil na Emi že petkrat, na Evrovizijo se odpravljam drugič ... nikoli ne reci nikoli," je še dodal.

Sladko-grenak priokus

  • Sicer pa sta veliko pozornosti pritegnila tudi zmagovalca po izboru gledalcev, duo BQL. Anej in Rok sta s svojim nastopom sicer bila zadovoljna, a kot nam je povedal temnolasi Rok, se s končnim rezultatom strinja. "Mislim, da je pravici zadoščeno. Omar je le stari maček v tem svetu in točno ve, kako se tem stvarem streže, pa tudi njegova pesem je zelo dobra. Je pa vseeno sladko-grenki priokus, razočaranje, verjetno zato, ker sva v zadnjem času veljala za favorita," nam je pojasnil simpatični Korošec in dodal, da si bosta zdaj najprej privoščila nekaj počitka v družbi najbližjih. 

Kaja Milanič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri