Omar Naber: Največja podpornica je mama

Omar Naber: Največja podpornica je mama (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
12. 3. 2017

Omar Naber je glasbenik, ki ne skriva, da je njegovo srce zasedeno. Srčno izbranko opisuje le z najlepšimi pridevniki, a so številni presenečeni, ko ugotovijo, da debata ne poteka v okvirih njegovega ljubezenskega življenja, ampak glasbenega ustvarjanja, s katerim si je tokrat priboril vstopnico za veliki glasbeni dogodek Evrovizijo, ki bo v Ukrajini potekala maja.

Lahko bi rekli, da gre za nekakšne glasbene medene tedne. Če si vsi, ki še nismo stali na evrovizijskem odru, predstavljamo, da takšen nastop zahteva veliko psihičnih priprav, nam je Omar le hip po razglasitvi zmagovalca letošnje Eme zatrdil, da ni tako. "Tu ni nobenih psihičnih pritiskov, ne vem, od kod vam to. To je v bistvu iskreno veselje in ponos, da lahko zastopaš svojo državo na Eurosongu. Pritisk bi bil za nekoga, ki ne zna peti, ki se boji, ali bo stvar izpeljal ali ne. Jaz bom vse izpeljal, tako ali drugače, ker se s petjem ukvarjam zadnjih 15 let. Mislim, da bo to veliko veselje in da bom ta izziv vzel z zelo pozitivno noto. Nase ne bom izvajal nobenih pritiskov in mislim, da je najpomembnejše to, da dam čisto vse od sebe. Seveda moram biti psihično in fizično pripravljen, saj je petje fizično zahtevna stvar."

Dodal je, da upa, da ga bo v Ukrajino spremljala mama, ki je obenem tudi njegova največja podpornica. Čeprav dekleta zanima predvsem to, ali Omarjevo srce greje kakšno posebno dekle, odgovora tokrat nismo dobili, smo pa pokukali v enega od preteklih intervjujev, v katerem nam je Omar zaupal, kakšen romantik je. "V sebi skrivam ogromno romantike, vendar jo držim zase. S čustvi žensk ne igram. To svojo plat hranim za bodočo srčno izbranko, za katero upam, da jo kdaj le srečam," nam je takrat namreč povedal in dodal, da z izražanjem nežne plati pred izbranko sicer nima težav.

"Moja prva punca je po tem, ko sva se spoznala, odšla za dva tedna na izpopolnjevanje nemškega jezika v Salzburg, kamor sem se potem iz Ljubljane odpravil z vlakom in jo prišel presenetit z rdečo vrtnico ter pri njej ostal nekaj dni," nam je Omar povedal o eni od romantičnih gest iz preteklosti.

Sicer pa so prav lepa dekleta tista, ki dober glas o Ukrajini širijo onkraj meja, in kot nam je povedal letošnji zmagovalec, bodo prav znamenitosti Kijeva tiste, ki ga bodo poleg evrovizijskega nastopa v maju zanimale. "Ko sem bil prvič v Kijevu, sem toliko prežural, da Kijeva v resnici sploh nisem videl. Zdaj pa ne grem tja, da bi žural, ampak tudi zato, da bi si Kijev ogledal," nam je pojasnil in dodal, da se mora pevec za dober nastop odpovedati radostim nočnega življenja. "Petje je fizično zahtevna stvar. Paziti se moram, ne preveč ponočevati, piti, hoditi na koncerte ... vse to škoduje. Veliko dejavnikov je, na prvem mestu pa je to, da se paziš. Če imaš dovolj samozavesti in izkušenj, pridejo stvari same in jaz upam, da imam vse to," je še povedal Omar.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič

Značke: Omar Naber
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 10/2017

Story 10/2017, od 02. 03. 2017