Omar Naber priznal: Zaljubljen v slovensko pevko!

Vir: Lea
22. 2. 2012

Včasih, ko ga najmanj pričakujemo, Omar Naber udari kot strela z jasnega. Če se ne pojavlja vsak dan v medijih, pravi, da še ne pomeni, da ne dela. In če ga ni vsak dan na ljubljanskih ulicah, potem je v Londonu. Ker tam uživa.

Lea: Omar, pravite, da v Londonu uživate. Zakaj? Kaj je tako drugače kot v Ljubljani, Kranju ali Spodnjem Kašlju v Sloveniji?

Omar: Drugače je predvsem to, da tam skoraj nikogar ne poznam in da nihče ne pozna mene. Kot javna oseba v Sloveniji sem se na to navadil in poskušam paziti, kaj počnem na ulici, v javnosti. Tam mi tega pač ni treba. Na neki način je to zelo osvobajajoče, to pa je samo en od razlogov, da se tam počutim drugače. Kot glasbenik sem tam absolutna ničla, tudi sicer me tam ne pozna nihče in zame je poseben izziv tam predstaviti svojo glasbo. Na glasbo in izvajalce gledajo drugače kot pri nas, ne glede na to, ali si znan ali ne. Vsakega, ki ima pogum stopiti na oder in karkoli odpeti, spoštujejo in se iz njega nikoli ne delajo norca, vsaj po mojih izkušnjah, ko nastopam in ko gledam druge nastopajoče. Če jim ni všeč, jim pač ni všeč in se ne obremenjujejo preveč, saj imajo na izbiro še toliko več glasbe kot mi in nimajo časa za norčevanje. Anglija je navsezadnje zibelka rokenrola, od tam prihajajo vsi največji in najvplivnejši izvajalci in bendi vseh časov. The Beatles, Rolling Stones, Queen, Sex Pistols, Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple, The Clash, Pink Floyd, Genesis, George Michael, Elton John, Oasis, Coldplay in še bi lahko našteval. Je dežela glasbenih in drugačnih revolucij, glasbenih smernic in glasbene industrije, kot jo poznamo danes. Kdor misli, da je zibelka glasbenega posla Amerika, se pošteno moti. Predvsem pa mi je zelo všeč tudi to, ker je to mesto neskončnih priložnosti, kjer ti ne more postati dolgčas, če imaš rad življenje. In jaz ga ljubim.

Lea: Kaj pa pravzaprav tam delate? Si obetate veliko glasbeno kariero in iščete zveze in poznanstva?

Omar: Ne obetam si prav ničesar, ker je London do vrha in čez nasičen z glasbeniki z vsega sveta, ki so prišli svojo srečo iskat tja. Menda na založbo E.M.I. vsak dan prispe približno 35.000 posnetkov z vsega sveta, katerih avtorji si želijo, da bi jih ta založba vzela pod svoje okrilje. Že zaradi tega si pač ne obetam preveč.

Lea: Ampak slišati je, da tudi sem ter tja zaidete na ‘open mic’ večere, glasbene večere za popolne anonimneže. Je to res?

Omar: Tudi to je res, vendar to počnem predvsem za lastno zabavo, zame je velik izziv predstaviti svojo glasbo tudi ljudem, ki me ne poznajo. Po pravici povedano, čisto vsaka pozitivna reakcija in navdušenje me spravita v dobro voljo in me navdahneta. Ugajati nekomu, ki je Anglež? Ki ima vsega polno rit? Neprecenljivo.

V intervjuju katerega v celoti lahko preberete v novi Lei je Omar priznal, da se je pred kratkim zaljubil v eno od naših pevk, vendar ji tega ni povedal, tako da tudi ona sama tega ne ve.

Priporočamo