Omar Naber: "Prva stvar, ki sem jo občutil, je bila hvaležnost!"

Omar Naber: "Prva stvar, ki sem jo občutil, je bila hvaležnost!" (foto: Ema 2017) Ema 2017
26. 2. 2017

"Prva stvar, ki sem jo občutil, ni bila sreča, veselje ali presenečenje, temveč hvaležnost. Hvaležnost, da me publika ni pozabila, da mi je dodelila presenetljivo število glasov in da se jim še vedno zdim vreden zaupanja in dodelitve tako odgovorne in častne naloge. Hvala vam!" - Omar Naber

Omar je eden redkih slovenskih izvajalcev, ki na EMI sodeluje že od začetka svoje glasbene poti.

Medtem ko se je leta 2005 lahko veselil prve zmage še kot mlad in neuveljavljen pevec, se je tokrat predstavil kot prekaljeni glasbenik z dolgoletno kariero.

Pesem 'On My Way' je sicer balada "stare šole", pa vendar sta liričnost in širina melodije dali vokalu prostor, v katerem je Omar z virtuozno izvedbo še enkrat dokazal, da gre za enega najboljših moških vokalov pri nas. Da gre za izjemno izvedbo, je najprej prepoznalo šest strokovnih žirij, ki so jih sestavljali številni priznani glasbeniki. Ko pa so tudi gledalci in poslušalci preko telefonskega glasovanja Omarju dodelili drugo mesto, je bilo jasno, kdo bo slovenski potnik v Ukrajino.

on my way

Omarju se je – poleg Darje Švajger – že drugič uspelo uvrstiti v tekmovanje za pesem Evrovizije, medtem ko je na samem izboru sodeloval petič.

Še bolj zanimivo pa je, da je prvi predstavnik v zgodovini Evrovizije, ki bo 9. maja 2017 nastopil v istem mestu kot leta 2005: v Kijevu, ko bo v prvem predizboru zapel pesem 'On My Way'.