Omar Naber si je za Emo izbral misico in njeno sestro

Omar Naber (foto: revija Story) revija Story
Vir: Story
28. 2. 2014

Omar Naber si je za nastop na Emi izbral prav posebno spremljavo. Na odru ga bo spremljala miss Slovenije 2012 Nives Orešnik s sestro dvojčico Majo. Nives in Maja sta namreč glasbenici, ki sta nekoč nastopali v glasbenih skupinah.

"S sestro sva ob koncu osnovne šole pokazali veliko zanimanje za glasbo. Najprej sva veliko preposlušali rok, kupovali CD-je, pozneje pa sva se odločili, da se tudi midve preizkusiva v tem," doda Nives. Znanje sta dekleti s pridom nadgrajevali in se kmalu znašli v vrtincu glasbenega dogajanja. "Bili sva zelo dovzetni za glasbo in nobena stvar nama ni povzročala težav. Učili so naju drugi glasbeniki, saj nisva obiskovali glasbene šole. Majo je učil Marko Soršak, bobnar skupine Elvis Jackson, mene pa Jernej, od katerega sem se veliko naučila," pove Nives. 

Nives

Glasba jo je tako prevzela, da je začela resno razmišljati o nastopih v skupini. "Jernej me je zelo navdušil in pravilno usmerjal, tako da sem najprej igrala z veseljem, potem pa se odločila, da se pridružim dekletom v glasbeni skupini Peppermint. Ob tej priložnosti bi se mu rada zahvalila za vse potrpljenje in dobro voljo. (smeh) K mojemu glasbenemu udejstvovanju pa je veliko prispevala tudi šola. Obe s sestro sva se pridružili šolskemu ansamblu, kjer nas je profesor glasbe naučil izvajati klasične skladbe in moderne slovenske ter tuje komade. To je bilo eno od najzabavnejših obdobij mojega življenja," se še spominja Nives.

Orešnik

Sestri sta najprej zaradi zabave, nato pa želje po ustvarjanju poprijeli za instrumente in zagrizli v vajo. "Maja je igrala bobne, jaz kitaro, vsaka v svoji zasedbi. Sama sem se pridružila dekletom v skupini Peppermint, Maja pa fantom v skupini Frame. Lahko si predstavljate, kako je bilo zabavno. Maja se še vedno ukvarja z glasbo, jaz pa v zadnjih letih ne več. Bolj sem se posvetila modi, športu in v prejšnjem letu, ko sem bila miss Slovenije, sem veliko stvari postavila na stranski tir. Si bi pa vedno želela glasbenega ustvarjanja. Če bi našla primerno zasedbo seveda, kar pa je težko. Ko smo se z dekleti iz Pepperminta razšle, nisem več našla sorodnih duš, s katerimi bi ustvarjala. Zato sem počasi nehala vztrajati pri iskanju nove skupne."

Omar Naber je sestrama dal nov izziv

Priložnost se je pokazala in beseda je dala besedo. Nov izziv je dekletoma zadal pevec Omar Naber, ki se ga Slovenija dobro spominja po zmagi v televizijskem šovu Bitka talentov pred desetimi leti. Z vokalom in pojavo je večkrat zaznamoval tudi izbore Ema, kjer je vedno pustil dober vtis, in pesmi, s katerimi je nastopal, so postale prave uspešnice.

"Omarja poznava že dalj časa. Je moj zelo dobri prijatelj in v zadnjem času sva preživela skupaj veliko časa," pove lepotica. "Omar pozna moje navdušenje in ljubezen, ki jo čutim do glasbe. Večkrat sva se šalila na račun moje glasbene 'kariere' in moje vnovične vrnitve. Pred časom pa naju je vprašal, ali bi bili za to, da ga spremljava na Emi. In brez pomislekov sem bila takoj za. Omar je čudovit. Obožujem njegovo glasbo in želim si novega izziva, spremembe. Mogoče tudi to, da se vsaj za trenutek vrnem h glasbi, ki sem jo imela včasih tako rada."

Nives

Nives se trenutno posveča študiju in dela kot trenerka različnih vadbenih programov. Lani je namreč pridobila licenco Fitnes zveze Slovenije, kjer je opravila modul za vodeno vadbo.

"Za to sem se odločila, ker obožujem šport, za katerega mi je v zadnjem letu primanjkovalo časa. Bila sem navajena vsakodnevnih treningov, plesa, fitnesa, gibanja v naravi, v zadnjih mesecih pa je vsega primanjkovalo in ugotovila sem, kako pogrešam vse to in kako dejansko gibanje vpliva na moje počutje," pripoveduje Nives. V zadnjem letu se je prav zaradi tega bolj posvetila obiskovanju fitnesa in vodene vadbe. "Ob tem pa seveda pogrešam tiste brezskrbne stare čase, ko sem v mlajših letih bila rokerica z usnjenimi oblačili, črnim make-upom in bendom. Pogrešam koncerte, vaje in druženje. Nekaj rokerice je še vedno v meni in vedno bo. Usnjena jakna, kavbojke, razpuščeni lasje in dobra rokerska glasba so super. Nikoli sicer nisem živela 'rokerskega življenja', posedala okrog in vse dneve preždela za kitaro. Ne pijem piva in nisem se vse noči zadrževala na koncertih. Vseeno mi je pa všeč del te scene. Omar je s tem povabilom znova zanetil plamen v moji nemirni duši," še doda Nives.

In Kako je Omar prišel na idejo o zasedbi, pri kateri bodo sodelovala dekleta?

"Razgovor o nastopu sem imel v svoji založbi. Nekako smo prišli do ideje o nastopu z dekleti, s katero sem se seveda takoj strinjal! Najprej sta mi prišli na misel najlepši dvojčici, kar jih poznam, in zelo sem vesel, da sta se takoj z veseljem odzvali na povabilo," pove.

"Z Nives in Majo se odlično razumem, čeprav je med nami generacijska razlika. Zanimivo je, da sem najprej spoznal Majo, in to v Londonu. Šele potem sem izvedel, da ima sestro dvojčico Nives. No, njo sem spoznal na nekem koncertu v Ljubljani. Takoj me je očarala, prav tako kot na začetku Maja." Zdaj se trojček že pripravlja na skupni debitantski nastop na Emi.

"Pesem, s katero se bomo predstavili, je v mojem tipičnem stilu, a vseeno nekaj novega. Nastala je na vlaku v Londonu. (smeh) Je mešanica med intimno in minimalistično balado na začetku in močno energijo v nadaljevanju. Skozi pesem je prisotna neka napetost, ki v drugi polovici eksplodira. Mislim, da ima skladba tudi zelo močan in prepričljiv osebnoizpovedni tekst, ki pa je sicer v angleščini. Prepustili se bomo toku in videli, kaj se bo zgodilo," še doda Omar.

Napisala: MIMA

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 10/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 10/2014

Story Story 10/2014, od 26. 02. 2014