On je ManuEllin najboljši prijatelj

On je ManuEllin najboljši prijatelj (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
17. 3. 2016

Po nasmejanem večeru s Klemenom Slakonjo na letošnji emi smo se gledalci odločili, da v Stockholm pošljemo simpatično svetlolaso glasbenico Manuelo Brečko, bolje poznano pod umetniškim imenom Manuella, ki je sanje o nastopu na velikem odru evrovizije prvič začela pred petimi leti, ko se je s konkurenco pomerila v oddaji Misija evrovizija.

Sicer pa je svoje prve korake na televizijskem odru začela v drugi sezoni oddaje Bitka talentov, ko ji je bilo komaj 16 let. Takratna uvrstitev ni končala njenih sanj o tem, da bi nekoč stopila na velike glasbene odre, zato se je pet let pozneje preizkusila še na nemškem tant šovu Das Supertalent in se prebila v prvo stoterico. Zdaj ji je končno uspelo. Manuela je torej le dokaz za to, da se vztrajnost izplača, saj je s svojo pop-kantri skladbo Blue and Red osvojila srca ne le Slovencev, temveč tudi širšega evropskega prostora. Ob njenem nastopu je bilo na Twitterju namreč zaslediti kar nekaj spodbudnih besed, morda pa se razlog za njen uspeh skriva tudi v tem, da si prostor na glasbenih odrih deli z ljubeznijo iz osebenga življenja, Marjanom Hvalo.

Prav glasba ju je namreč pred leti povezala tudi v zasebnem življenju. Predstavo o tem kaj bi se med njima lahko razvilo, sta namreč dobila že ob ustvarjanju skupnega projekta za skladbo Zadnji ples, s katero je manuela nastopila na festivalu Slovenska popevka leta 2013. "Res je, najprej naju je povezala glasba, ki sva ji oba zelo predana. Že na začetku sva se ujela in se počutila, kot da se poznava nekdaj. Sva najboljša prijatelja, partnerja, poleg vsega pa še skupaj ustvarjava glasbo, za katero tudi živiva," nam je potrdila in dodala, da je ustvarjanje glasbe s partnerjem najboljše, kar se ji je zgodilo. "Ob njem mi je, še posebno v teh dneh, veliko lažje prenašati vse te pritiske. Najino delo in skupno življenje je ena sama harmonija in upava, da bo tako ostalo za vedno," nam je še povedala Manuela, čeprav misli po zmagi ob pogovoru še ni utegnila popolnoma zbrati. Sicer pa je podpore v glasbenem smislu zdaj še toliko bolj vesela, saj pravi, da se v njeni družini z glasbo ni nihče resneje ukvarjal.

"Kljub temu sama živim zanjo, odkar vem zase," še pojasnjuje glasbenica, k s partnerjem svoje zmage na največjem slovenskem glasbenem dogodku še ni utegnila proslaviti. "Časa za praznovanje bo tudi zdaj bolj malo, si bova pa brez dvoma privoščila kakšen dan zase po Evroviziji," dodaja Manuela, ki je predvsem v zadnjih letih večinoma nastopala v tujini. "Za to sem se odločila, ker so odzivi na mojo zvrst glasbe neprimerno boljši. Seveda si želim več nastopati tudi doma in upam, da bo zdaj to lažje," še zaključuje.

Napisala Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2016

Story 11/2016, od 10. 03. 2016