Opala, Magnifico si gradi SUPER lepo novo hišo, sosedje pa so to poskušali PREPREČITI (tu je razlog, zakaj je tako)

Opala, Magnifico si gradi SUPER lepo novo hišo, sosedje pa so to poskušali PREPREČITI (tu je razlog, zakaj je tako) (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
1. 10. 2022

Awwww, tole pa je moralo boleti. 

Slavni slovenski pevec Robert Pešut, bolje poznan tudi kot Magnifico, bo v kratkem začel graditi svojo novo hišo.

Njegovo novo prebivališče bo stalo v Kosezah, na dozdajšnjem travniku v bližini koseške cerkve in nasproti soseske Mostec ob koseškem bajerju.

To parcelo ima pevec že dolgo v lasti, vendar je potencialna pozidava od takrat naprej precej jezila tamkajšnje prebivalce, saj so si želeli ohraniti veliko zeleno površino, na kateri bo zdaj stala njegova hiša.

Poleg tega pa so bili mnenja, da je soseska že preveč obremenjena. Prebivalci Mosteca so gradnjo želeli tudi preprečiti. 

Vendar so to bitko izgubili, saj je zelena površina že ograjena in posuta s peskom, poleg ograje pa je tudi moč videti tablo s podatki o graditelju.

Ko je Magnifico leta 2014 parcelo kupil, je bila ta še nezazidljiva, njena vrednost pa je bila zaradi tega tudi precej manjša.

Potem pa se je občina odločila, da bo parceli spremenila namembnost, kar pomeni, da je njena vrednost zrasla, na njej pa bo glasbenik lahko tudi gradil.

Preberite več na Cosmopolitan.si