Sezona sliv je v polnem zamahu, kar dobro ve priljubljena pevka Natalija Verboten.
Očitno je, da se v kuhinji zelo dobro znajde in svoje najbližje (pa tudi sebe) rada razveseli s kakšno slastno sladico. Tokrat je spekla slivovo pito, ki je videti zelo okusno, s svojimi oboževalci pa je tudi delila recept zanjo.
In kakšna je pita po Natalijinem okusu? Tukaj je recept zanjo:
Testo:
- 250 g bele moke
- 125 g masla
- ščep soli
- 3 jedilne žlice sladkorja
- 1 rumenjak
- voda
Sestavine vzemimo iz hladilnika vsaj 2h pred pripravo. V moko vmešamo ščep soli. Iz moke naredimo kupček na delovni površini; v kupčku moke naredimo jamico, v katero vlijemo rumenjak in narežemo maslo; po potrebi počasi dodamo nekaj jedilnih žlic vode.
Zamesite gosto, trdo testo. Ne mesite predolgo, saj bo začelo razpadati. Ustavite se takoj, ko se lepo drži skupaj. Testo oblikujte v kroglo in ga pokritega pustite počivati na hladnem vsaj pol ure.
Sestavine za nadev:
- 300 g zrelih sliv
- 2 jajci
- 2 dcl sladke smetane
- 100 g sladkorja
- 2 vanilijeva sladkorja
Pečico segrejte na 180 C. Že pripravljeno testo razvaljajte, položite v model, prepikajte ga z vilicami in nanj naložite razkoščičene slive. Pecite 15 minut. Medtem penasto vmešajte dve celi jajci, sladkor, vanilijev sladkor in smetano. Testo s slivami vzemite iz pečice, zalijte s kremo in pecite še cca 20 minut pri 170C. Servirajte posuto s sladkorjem v prahu.
"Sama jo najraje postrežem še s kepico sladoleda bourbon vanilije. Dober tek!," je še dodala Natalija.
Novo na Metroplay: "Dezinformacije so povsod" | N1 podkast s Suzano Lovec