Opala, tega se ne bi branili: Natalija Verboten se odlično znajde, ko je treba razvajati najbližje

11. 8. 2020
Deli
Opala, tega se ne bi branili: Natalija Verboten se odlično znajde, ko je treba razvajati najbližje (foto: Foto Tatjana Maribor)
Foto Tatjana Maribor

Sezona sliv je v polnem zamahu, kar dobro ve priljubljena pevka Natalija Verboten.

Očitno je, da se v kuhinji zelo dobro znajde in svoje najbližje (pa tudi sebe) rada razveseli s kakšno slastno sladico. Tokrat je spekla slivovo pito, ki je videti zelo okusno, s svojimi oboževalci pa je tudi delila recept zanjo.

In kakšna je pita po Natalijinem okusu? Tukaj je recept zanjo:

Testo:

 • 250 g bele moke
 • 125 g masla
 • ščep soli
 • 3 jedilne žlice sladkorja
 • 1 rumenjak
 • voda

Sestavine vzemimo iz hladilnika vsaj 2h pred pripravo. V moko vmešamo ščep soli. Iz moke naredimo kupček na delovni površini; v kupčku moke naredimo jamico, v katero vlijemo rumenjak in narežemo maslo; po potrebi počasi dodamo nekaj jedilnih žlic vode.
Zamesite gosto, trdo testo. Ne mesite predolgo, saj bo začelo razpadati. Ustavite se takoj, ko se lepo drži skupaj. Testo oblikujte v kroglo in ga pokritega pustite počivati na hladnem vsaj pol ure.

Sestavine za nadev:

 • 300 g zrelih sliv
 • 2 jajci
 • 2 dcl sladke smetane
 • 100 g sladkorja
 • 2 vanilijeva sladkorja

Pečico segrejte na 180 C. Že pripravljeno testo razvaljajte, položite v model, prepikajte ga z vilicami in nanj naložite razkoščičene slive. Pecite 15 minut. Medtem penasto vmešajte dve celi jajci, sladkor, vanilijev sladkor in smetano. Testo s slivami vzemite iz pečice, zalijte s kremo in pecite še cca 20 minut pri 170C. Servirajte posuto s sladkorjem v prahu.

"Sama jo najraje postrežem še s kepico sladoleda bourbon vanilije. Dober tek!," je še dodala Natalija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svoje najdražje velikokrat razveselim z domačo sladico 😋 tokrat sem jih s slastno slivovo pito 🥧👩🏻‍🍳 prilagam recept 👉: Testo: 250 g bele moke 125 g masla ščep soli 3 jedilne žlice sladkorja 1 rumenjak voda Testo: Sestavine vzemimo iz hladilnika vsaj 2h pred pripravo. V moko vmešamo ščep soli. Iz moke naredimo kupček na delovni površini; v kupčku moke naredimo jamico, v katero vlijemo rumenjak in narežemo maslo; po potrebi počasi dodamo nekaj jedilnih žlic vode. Zamesite gosto, trdo testo. Ne mesite predolgo, saj bo začelo razpadati. Ustavite se takoj, ko se lepo drži skupaj. Testo oblikujte v kroglo in ga pokritega pustite počivati na hladnem vsaj pol ure. Sestavine za nadev: 300 g zrelih sliv 2 jajci 2 dcl sladke smetane 100 g sladkorja 2 vanilijeva sladkorja Pečico segrejte na 180 C. Že pripravljeno testo razvaljajte, položite v model, prepikajte ga z vilicami in nanj naložite razkoščičene slive. Pecite 15 minut. Medtem penasto vmešajte dve celi jajci, sladkor, vanilijev sladkor in smetano. Testo s slivami vzemite iz pečice, zalijte s kremo in pecite še cca 20 minut pri 170C. Servirajte posuto s sladkorjem v prahu. Sama jo najraje postrežem še s kepico sladoleda bourbon vanilije. 🍨Dober tek!

A post shared by Natalija Verboten (@natalijaverboten) on

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave