Oriana Girotto pred časom čez noč odšla s televizije, zdaj pa je jasno, kaj danes dela

6. 12. 2023
Deli
Oriana Girotto pred časom čez noč odšla s televizije, zdaj pa je jasno, kaj danes dela (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Voditeljica Oriana Girotto že nekaj časa ni več na televiziji in zdaj je jasno, kaj danes dela in kje jo je mogoče videti.

Voditeljica Oriana Girotto se je pred časom poslovila od jutranjega programa na nacionalni televiziji. "Vsake zgodbe je enkrat konec ... Hvala RTVS, lepo je bilo sodelovati," je takrat zapisala na Facebooku. Mnoge je seveda zanimalo, kaj se je zgodilo in zakaj je ne bo mogoče več videti v oddaji Dobro jutro, katere del je bila nekaj časa.

"Oriana Girotto je z oddajo Dobro jutro sodelovala kot honorarna sodelavka, bila je novinarka na terenu. Redno se je javljala v oddajo do konca leta 2021, v letu 2022 pa le občasno, nazadnje je v oddaji nastopila 24. maja 2022. Zaradi manjšega obsega oddaj iz ljubljanskega studia je tudi manj sodelovanja s honorarnimi sodelavci in trenutno nimamo primerne rubrike, v kateri bi lahko sodelovali z Oriano, vendar upamo, da bomo z njo morda v prihodnje še kdaj sodelovali," so takrat za Žurnal24 pojasnili na RTV. 

Preberite še: Našli smo fotografijo, kjer je bila Anamaria Goltes že nekaj časa noseča

"Oddaja Dobro jutro sicer ostaja ena od najbolj priljubljenih oddaj na Televiziji Slovenija in ena najbolje gledanih jutranjih oddaj v Sloveniji. Z nami sodelujejo številni sodelavci in gosti, s katerimi oddaja že več kot 20 let ustvarja kakovostne zabavne, informativne in svetovalne vsebine," so še povedali za zurnal24.si in seveda so mnogi takrat upali, da se bo še kdaj vrnila.

No, Oriana pa je tudi zdaj polno zasedena in zdi se, da se še vedno veliko pojavlja na takšnih in drugačnih dogodkih. "Čeprav ni televizije, so pa dogodki, prireditve in tiskovne konference, ki se dogajajo v živo. Sploh te glasbene, ki so mi zelo ljube in sem zelo vesela, ko me pokličejo. Drugače pa je nastopanje moj vsakdanji kruh, če ne pred občinstvom, ki gleda na oder, so pa moji turisti, ki so tudi moje občinstvo in kjer nastopam v vlogi voditeljice in stand up komičarke," je za Žurnal24 pojasnila Oriana. 

Pred časom se je sicer veliko pisalo, da sta se voditeljica Oriana Girotto in glasbenik Matic Ajdič razšla. Mnoge je taka vest seveda razžalostila, saj sta se zdela ves čas skladen par. Skupaj imata sina Edvarda, ki ga oba zares obožujeta in tudi zaradi njega se seveda trudita, da bi bil njun odnos čim bolj korekten in da njun mali princ tega bolečega razhoda ne bi preveč občutil. A kaj se je pravzaprav zgodilo? 

"Da, z Maticem nisva več skupaj, a ne po moji želji. To je tista prava, boleča novica. Imava pa res dober odnos zaradi sinkota. Drži, da sem bila v Banjolah s prijatelji, kamor smo peljali otroke, veliko sem se ukvarjala tudi z drugimi otroki in očitno smo bili videti zelo harmonična razširjena družina. Morebitnega novega partnerja bom z veseljem izpostavila sama, ko bo do tega prišlo," je za Žurnal24 povedala Oriana, ki ne skriva, da vse skupaj ni lahko. Revija Lady je sicer takrat poročala, da naj bi Girottijeva srečo našla v objemu mlajšega Ljubljančana, nekdanjega hokejista, s katerim naj bi konec avgusta tudi preživela dopust. 

Preberite še: Kraljica Maxima oblekla takšno večerno obleko, kot jo pri Kate Middleton verjetno nikoli ne bomo doživeli

Bonus video: Pogovor s Petro Kerčmar; Petra Kerčmar je zelo mlada, pri 24 letih, postala voditeljica informativne oddaje na nacionalni televiziji, leto kasneje pa že prejela viktorja za obetavno medijsko osebnost. Svoje delo obožuje, televizija je njena ljubezen in ni ga ponedeljka, da bi šla v službo s cmokom. "To je poklic mojih sanj," pravi. Greenroom je podkast, ki gledalce vabi v življenja znanih in uspešnih osebnosti. Vsaka epizoda bo ponujala vpogled v zakulisje uspeha, osebne rasti in izzive, s katerimi se na svoji poti soočajo domača, regijska in tudi mednarodno znana imena iz sveta zabave in širše.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan