Gordana Grandošek Whiddon: Osvaja svetovne plesne odre

Gordana Grandošek Whiddon: Osvaja svetovne plesne odre (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
14. 5. 2018

Plesni šov Zvezde plešejo sta nedavno zapustila tudi Werner in njegova plesalka Gordana Grandošek Whiddon. Kljub temu da nista prišla do konca, jima je obema plesni spektakel dal ogromno. Sploh Gordani, ki je tokrat dobila priložnost, da se pokaže tudi pred domačim občinstvom, ki je drugače na njenih svetovnih podvigih ne more spremljati.

Gordana, po večletnem delu v tujini ste se vrnili v Slovenijo in zaplesali v šovu Zvezde plešejo. Kako je bilo nastopati pred domačim občinstvom?

Zelo sem se veselila tega nastopa, zlasti zaradi moje družine, ki velikokrat sploh nimajo možnosti videti, kako plešem.

Ni skrivnost, da ste sodelovali v številnih tovrstnih šovih po svetu. Nam zaupate svoje izkušnje v primerjavi z domačo produkcijo in tisto v tujini?

S Trentom sva nastopala in koreografirala na največjih televizijskih postajah od ABC-Dancing with the stars, NBC-I can do that, BBC-Strictly come dancing, TV-plesni šov So you think you can dance v Avstraliji in Vietnamu, Good morning America, plesala na Broadwayu in po celem svetu s šovom Burn the floor. Učila sva plesati Kevin Spaceyja, Pixie Lott, stala ob boku številnim znanim igralcem ... V glavnem sva izkusila veliko različnih produkcij. Glede na velikost Slovenije in za budžet, ki ga Pop TV ima, je produkcija zelo profesionalna in v redu organizirana.

Vaš mož Trent ni v celoti spremljal šova, saj ga ni bilo v Sloveniji, če se ne motim?

Trent je na začetku šova bil v Sloveniji, tako da je šov večkrat obiskal. Zadnje tri tedne pa je bil v New Yorku in Los Angelesu, kamor je odšel na sestanek za najin lastni muzikal Le Hotel, ki sva ga premierno predstavila lani poleti v Mariboru. Od lani sva scenarij še podrobneje dodelala in ga predstavila v Ameriki. Udeležil pa se je tudi poroke najinih dobrih kolegov iz šova Dancing with stars USA, Emmi in Sashe, s katerima sva plesala skupaj tudi v šovu Burn the floor. Zadnji teden, preden sva z Wernerjem izpadla, je na srečo bil z mano.

Kako je bilo delati doma? Vsak dan ste se tudi vozili iz Maribora, kjer živite, ko ne potujete po svetu. So bila pričakovanja doma večja, kot če nastopate v tujini?

Delati doma je bilo zanimivo, saj se nekatere stvari delajo popolnoma drugače kot v tujini. Pričakovanj v bistvu nisem imela. Sem pa želela narediti koreografijo in naučiti Wernerja, kar se da najbolje, saj sem perfekcionist in se dela raje ne lotim, kot da ga delam napol. Res je, vsak dan sem se vozila iz Maribora v Ljubljano, kar zna biti kar naporno. Treningi so trajali do devet ur na dan, vključno s skupinskimi treningi za profesionalne plesalce.

Osvaja svetovne plesne odre

Vajeni ste napornih treningov in ur, ki jih preživljate na plesnem parketu. Kakšen je bil izziv v tem šovu?

Res je, navajena sem napornih treningov, tudi do 12 ur na dan, ko delamo za kakšno produkcijo. Izziv v šovu je bil predvsem v koreografiji, saj sem jo morala prilagoditi na dva metra visokega Wernerja in se uskladiti s celotno produkcijo. Šov mi je dal veliko pozitivnega razmišljanja, saj se na treningih dogajajo vzponi in padci in še posebej težko je za zvezde, ki prvič plešejo in se morajo naučiti ples v enem tednu. Hkrati pa morajo zaupati nam, profesionalnim plesalcem. Nepozaben trenutek iz šova bo verjetno ostal najin smeh z Wernerjem, saj sva oba zelo odprta človeka z obilico humorja.

Plesali ste z Wernerjem. Kako ste ga doživljali in kakšen soplesalec, učenec je bil?

Werner je bil poslušen učenec. Včasih tudi trmast, saj je kozorog kot jaz. Potreboval je čas, da se je vnesel in mi zaupal, saj smo kozorogi navajeni delati vse sami in po navadi ne zaupamo drugim.

Werner je nasploh zelo pozitivna oseba, ki poskuša najti v vsaki stvari pozitiven utrinek. Kako so predhodne izločitve vplivale na vajino delo?

Res je, Werner je zelo pozitivna oseba. V eliminaciji sva bila trikrat, tako da naju to ni presenetilo. Sem si pa želela ostati v šovu še vsaj en teden.

Osvaja svetovne plesne odre

Plesna zgodba v šovu se je za vaju končala. Kljub vsemu pa ostajate aktivni dalje. Kaj vas zdaj čaka in kakšni projekti so v ospredju?

Jaz še zmeraj ostajam v Sloveniji do konca šova, saj plešem še skupne točke s profesionalnimi plesalci. Bolj se bom lahko tudi posvetila svoji lastni blagovni znamki GGW by Gordana Grandošek Whiddon in verjetno bom odpotovala med tednom na angleške televizijske nagrade BAFTAS, kjer bo Trent nastopal v Royal Albert Hallu.

Veliko časa posvečate tudi oblikovanju svojih kreacij oblek. Nekaj ste jih imeli oblečenih tudi v šovu. Kako je s tem?

Res je. Imam svojo blagovno znamko večernih in elegantnih, unikatnih oblek, ki so na prodaj in za izposojo GGW by Gordana Grandošek Whiddon. Za najino rumbo sem imela oblečeno svojo obleko, ki se je nato takoj prodala. Tudi nekaj plesalk ima včasih v šovu oblečene moje obleke.

Besedilo: MIMA // Foto: osebni arhiv

Priporočamo