Ota Roš in Anja Komučar en mesec brez sladkarij

Ota Roš in Anja Komučar en mesec brez sladkarij (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Nova
2. 5. 2017

Poletje se približuje z nezadržno hitrostjo, kar seveda pomeni, da se večina ljudi pripravlja na projekt plaža, kot radi rečemo. V ta projekt je med drugim vključena tudi pravilna prehrana, kamor seveda spada izogibanje sladki hrani.

Tudi estradniki niso imuni za pregrešne sladice, in v to skupino lahko vključimo teve voditeljico Oto Širca Roš in družabno novinarko Anjo Komučar. Javno sta namreč obelodanili, da se bosta mesec dni izogibali sladkarijam, slaščicam in sladkorju.

V ta namen sta tudi podpisali prav za to sestavljeno pogodbo, v kateri še piše, da morata v primeru abstinenčne krize biti podpora druga drugi in se pod nobenim pogojem ne smeta pregrešiti. "Dejstvo je, da sicer sploh nisem fanatična ljubiteljica sladkarij, pa jih vendar goltam kot za stavo. Iz čiste požrešnosti," v smehu zaupa plavolasa voditeljica, ki ji bo, tako kot Anji, vseeno dovoljena izjema.

Oti sta v tem času dovoljena dva kosa rojstnodnevne torte, Anji pa dnevno ena žlička sladkorja v kavi. Če pa se dekleti pregrešita več, kot je dovoljeno, sledi kazen, in sicer dokaz, da sta njuna karakterja šibka. Če jima uspe, pa bosta 18. maja lahko za nagrado pojedli vse, kar vidita, je še zapisano v pogodbi.

"Sicer nisem zagovornica diet, se mi zdijo potuha s kratkoročnim rezultatom, zato tudi nikoli nisem bila na dieti. Ob predpostavki, da si zdrav in ne stremiš k bolestni koščenosti, je dovolj, da ješ lokalno, sezonsko, zmerno ter malo pomigaš. Vse drugo so modne in tržne muhe," je še sklenila Ota.

Barbara Majič