Ota Roš in Borut Širca: Njuna sanjska poroka

10. 7. 2012 | Vir: Lea
Deli

Minulo soboto popoldne sta srečna nevesta Ota Roš in ženin Borut Širca dočakala svoj sanjski dan, ko sta si v prečudovitem okolju italijanskega Števerjana obljubila večno zvestobo. V pravljični poroki je uživalo več kot 120 svatov, ki so skupaj z mladoporočencema doživeli njun sanjski dogodek.

Čeprav se priljubljena televizijska voditeljica Ota Roš in uspešen podjetnik Borut Širca poznata že 14 let, sta se dokončno zaljubila pred dobrim letom in pol. Sledila je romantična zaroka v Rimu, minulo soboto pa sta na sončno popoldne na pravljičnem prizorišču italijanskega mesteca svojo zvezo okronala tudi s poroko in za vedno postala mož in žena.

Kot je povedala nevesta, so bile priprave na njun sanjski dan v zadnjem tednu precej naporne, saj je vse potekalo v zadnjem trenutku. "Oba z Borutom sva tako narejena, da najbolje delujeva pod pritiskom. Poleg tega sva oba zelo zaposlena in sva stvari prestavljala na zadnji teden. Veva pa, da naju čaka nekaj lepega," sta še nekaj dni pred poroko povedala mladoporočenca, ki sta vesela, da je njuna poroka uspela v vseh pogledih.

Jokala od sreče

Vedno nasmejana voditeljica je blestela v prečudoviti poročni obleki zaželene modne oblikovalke Nine Šušnjara, ki je tudi sicer njena prijateljica. Svatje so bili navdušeni nad prelepo poročno kreacijo v barvi smetane, čistih linij in elegance, primerne Otinemu značaju. "Ko se je sprehodila po preprogi, se je nismo mogli nagledati, ker je bila res kot iz pravljice," je povedal eden izmed svatov.

Zanimiv je tudi podatek, da sta tako Ota kot Borut imela po dve poročni priči. Nevesti sta ob strani stali sestra Ida Roš in najboljša prijateljica, vizažistka Barbara Brenčič, ki je Oto tudi uredila. Ženin Borut pa si je za svoji priči izbral kar brata dvojčka Davorja in Alana Širco.

Sicer pa so se na poroki zvrstila tudi številna presenečenja. Eno takšnih, ki je ganilo tako svate kot tudi mladoporočenca, je bil nastop operne pevke Julije Kramar – na obredu je zapela pesem Ave Maria, česar nista vedela niti Borut in Ota, ki je potočila tudi solze sreče.

Med svati tudi številni znani obrazi

Med več kot 120 povabljenimi gosti na poroki niso manjkala niti nekatera znana imena. Med tistimi, ki so se veselili pravljičnega dne mladoporočencev, so tudi voditeljica oddaje 24ur Petra Kerčmar, voditeljica oddaje 24ur Zvečer Maja Sodja, vremenarka Katja Jevšek, Otini sodelavci s Pop Ina, Polona Zoja Jambrek, Nejc Simšič, Mateja Ropoša in Tanja Divac, piarovka Nina Urbančič Romih, radijca Rok Ostrež in Jean Frbežar, nekdanja voditeljica Jelena Vadnjal in glasbenik Simon Vadnjal, nekdanji smučarski as Rene Mlekuž z ženo Niko, košarkar Saša Zagorac, glasbenik Ivo Rimc in številni drugi.

Od priimka se ne bo ločila

Izvedeli smo še, da Ota do zadnjega trenutka ni vedela, kako se bo pisala po poroki. Vedela je samo, da bo prevzela Borutov priimek. Na koncu se je odločila, da se bo po poroki pisala kar Ota Širca Roš, saj se od svojega priimka ni želela ločiti. Kot je povedala, je velik del nje in ima dolgo zgodovino.

Na poroki so se mladoporočenca in vsi svatje zabavali do jutranjih ur, vsi pa se strinjajo, da bo poroka zakoncev Roš - Širca vsem ostala v lepem spominu, saj so bili na pravljični poroki vsi ganjeni in predvsem veseli za mladoporočenca. "Poroka je bila res sanjska, mladoporočenca pa sta na poročnem slavju dobesedno žarela od sreče," je še povedal eden izmed svatov.

Mladoporočencema ob njunem veselem dogodku čestitamo tudi iz uredništva Lee in si želimo, da čim prej dočakamo veselo novico o njunem prvem naraščaju.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk