Ota Roš in Polona Zoja Jambrek razkrili sočne podrobnosti iz zakulisja POP TV

Ota Roš in Polona Zoja Jambrek razkrili sočne podrobnosti iz zakulisja POP TV (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
15. 2. 2021

Televizijski voditeljici rubrike Pop In v oddaji 24ur, Ota Širca Roš in Polona Zoja Jambrek, sta nedavno odkrili nekaj podrobnosti iz zakulisja snemanja in povedali, kako nastaja priljubljena rubrika.

Kaj pa kakšna sočna iz zakulisja vajinega dela?

Ota: Jah, saj veste, pridemo v službo, se namažemo in gremo prebrat tisto, kar piše na bobnu, potem gremo pa lahko domov, a ne?

Polona: (smeh) Ota se predvsem več časa pogovarja z mano, kot dela.

Ota: Včasih dobim občutek, da na splošno ljudje tako vidijo najino delo. A v resnici je tega dosti več, saj gledalci na zaslonu vidijo le končni izdelek. Preostalo pa ne vem, ali bi zdaj razkrivala skrivnosti. (smeh) Veliko je dela, vse je treba načrtovati, si najti sogovornike, oblikovati zgodbo, o kateri poročamo, in jo pravilno zapeljati. Nič nam ni dano na pladnju. Vedno poskušamo narediti nekaj več in imamo dela čez glavo. Potem so tu še tehnične stvari, montaža, priprava prispevka … Tistih dvakrat po pet minut na dan, ko sva midve na zaslonu iz studia, je le češnja na vrhu torte, ki jo ves dan pečemo.

Polona: Kdaj tudi ves teden! Potem pa sta tu še maska in preoblačenje, saj se na žalost ne zbudimo popolni za pred kamero. Mislim, da imamo mi televizijci že v zavesti, da ves čas gledamo za zgodbami in temami, tudi če mislimo, da ne. Vedno smo na preži, saj nimaš vpliva na to, kdaj se kaj zgodi. Lep primer je recimo obisk Paris Hilton v Ljubljani, ko sva obe sredi zabave ponoči odšli in vsaka s svojim snemalcem lovili Paris pred hotelom. V oblekah s tematske zabave. (smeh) Fizičnega dela, od ideje do realizacije, je pa, kot je rekla Ota, res veliko.

Vir: Zvezde Lady