Ota Roš: O imenih se še ne pogovarjata!

10. 9. 2015

Vsem dobro poznana svetlolaska Ota Roš, ki skrbi za zabavni del informativne oddaje 24ur, bo februarja prvič postala mamica. Story jo je le nekaj dni po oznanitvi novice poiskal na njenem delovnem mestu in poklepetal o njeni prvi nosečniški izkušnji, ki pa za zdaj mineva brez kakršnihkoli težav.

Ota v nasprotju s številnimi mladimi nosečnicami glede prihoda novega družinskega člana ne zganja prevelikega hrupa. Kot pravi, je vrveža otrok na družinskih dogodkih že dodobra vajena, saj je ob šestih nečakih pravzaprav že pravi ekspert v počasnem prehodu v starševstvo. "Naraščaja nikoli ne moreš zares načrtovati. Rekla bi, da sva ga sicer nekaj časa načrtovala, na neki način pa se je v tem trenutku zgodilo pravzaprav zelo spontano. Rada rečem, da se vse zgodi takrat, ko je čas zato. Sva pa neizmerno srečna," je svoje prve vtise strnila Ota in dodala, da za zdaj ne razmišlja še o tistem delu nosečnosti, ki ga bo morala preživeti stran od televizijskih kamer.

"Uf, nisem še tako daleč, kakšna porodniška neki. Vmes se zamenjajo še trije letni časi," nam je odgovorila, ko smo jo povprašali, ali se že kaj veseli porodniškega dopusta. Kot pravi se v blaženem stanju namreč odlično počuti, težav ji namreč ne povzročajo niti prve jutranje slabosti.

"V resnici niti nimam nobenih posebnih nosečniških želj, sem pa opazila, da mi bolj kot po navadi paše kakšna nezdrava hrana. Tako ali tako pa sem rada jedla že prej," v smehu pojasni 36-letnica, ki se na prihod novega člana še ni začela aktivno pripravljati. "Borut ima tako ali tako že karavan, o vozičkih, sobicah in podobnih stvareh pa se še niti nismo začeli pogovarjati," nam pove in doda, da na neki način čakata tudi, da izvesta spol otročička. "Preveč radovedna sva, da ne bi vprašala za spol. Ko bo čas za to, bova brez dvoma dovolj radovedna. Za zdaj tudi ne razmišljava o imenih za fantka ali punčko. Počakala bova na novico," še pojasni.

In čeprav se v razne možnosti poroda še ni poglobila, pravi, da ima za vzgojo svojega prvorojenčka že dodobra izdelano podobo. "Najinega otroka bom vzgajala, kot so me vzgajali starši. Boljšega zgleda ne bi mogla imeti in k sreči ima Borutova družina zelo podobne vrednote, zato ne bova imela težav. Bo pa otrok kljub drugačnim trendom danes vedel, kaj je prav in kaj narobe, rekla mu bova tudi NE in ne bova ga vpisala na ure mandarinščine pri dveh letih ...

Predvsem mu bova pustila biti otrok, plezati po drevesih, kot sem to počela tudi jaz, in naokoli hoditi s potolčenimi koleni. To so po mojem pravi otroci," pojasnjuje, prav tako pa bo njena želja še toliko bolj uresničljiva z dejstvom, da je pred kratkim že drugič rodila njena sestra. "Glede na to, da sva si blizu, kot sta si sestri lahko, vem, da mi bo ob moji izkušnji stala ob strani, ko pride moj čas. Tako kot sem ji ob strani stala jaz ob njenih," pove. Kot je preprosta v svojih nosečniških zahtevah, je bila tudi ob oznanjanju novice.

Prvi, ki so izvedeli za veseli dogodek, so bili seveda družinski člani, kot pravi, pa se z Borutom nista poslužila nobene moderne metode za oznanitev nosečnosti. "Nisva obešala plakatov ali sestavljala zagonetk, snemala filmčkov ... Pač, povedala sva, pa tudi ni bilo treba kaj preveč govoriti," pravi in dodaja, da bo tudi sama, kot številne slovenske estradnice, svojega otroka skrivala pred medijsko radovednostjo.

Ota Roš

Napisala Kaja Milanič

Fotografije Primož Predalič, Zaklop

Značke: Ota Roš