Ota Širca Roš: “S Premom tudi na konec sveta”

23. 6. 2016 | Vir: Lady
Deli

Obraz rubrike Pop in v oddaji 24ur na POP TV, Ota Širca Roš, se je pred kratkim vrnila z Malte, kamor se je odpravila s soprogom Borutom in sinkom Premom. Družinica se je na dopust odpravila za en teden, glavni razlog za odhod pa je bila Borutova službena pot, tako da so združili prijetno s koristnim.

Ota je ena od tistih mamic, ki pri negi dojenčka ne komplicirajo preveč. Tako je sina previla in podojila tudi na letalu.
Televizijska voditeljica Ota Roš je februarja prvič postala mamica. S sinčkom Premom tako zadnje mesece najbolj uživata na sprehodih.

Ota je še sveža mamica, saj je prvorojenca povila na začetku februarja. Ker je porodniški dopust na začetku zelo pester, poln novosti, prilagajanj in tudi težav, vsaki mamici ustreza malce oddiha in spremembe okolja, kjer se z otročkom lahko poveže še v drugem, bolj sproščenem okolju. Ko je mali Prem dopolnil tri mesece, ni imela Ota nobenih pomislekov glede potovanja. "Malta niti ni tako daleč, Prem pa je res priden, prilagodljiv in potrpežljiv dojenček, po mamici," v smehu razlaga voditeljica, ki se v novi vlogi izjemno dobro znajde in poskuša čim manj komplicirati.

Prem je pravi dobrovoljček

Družina se je na otok v Sredozemskem morju odpravila iz Benetk in svoj prvi polet z letalom je fantek uspešno pres­tal. Mamica ga je podojila pri vzletu in pristanku, saj sam še ne zna uravnavati pritiska v glavi, in bi ga zato lahko bolela, vmes pa se je igral in spal. "No, ko smo se vračali, pa sem imela velik in moker madež na hlačah, saj je Premu vsebina plenice stekla po meni. Vsi so me malce čudno gledali, pa nič zato," zabavno razlaga Ota, ki je dojenčka brez težav previla in preoblekla v zraku. Ker je spakirala premalo poletnih oblačil, na Malti pa je bilo tako zelo vroče, je sinko dobil vročinske izpuščaje, a so na srečo hitro izginili. Mamica in malček sta se nekaj dni družila sama, saj je imel očka službene obveznosti. "Sprehajala sva se ob morju, zavila v kakšno trgovino, na sladoled ter v restavracijo na kosilo, kjer sem si največkrat privoščila ribe in zajčje meso, ki je prava otoška specialiteta. Ko je Borut končal delovne obveznosti, pa se je začelo uživanje, najeli smo avtomobil in raziskovali otok ter se ustavljali, kjer se nam je zahotelo," opisuje in dodaja, da se Prem ni prav nič pritoževal nad vožnjo v avtu, kot tudi nad potovanjem. Če je le previt, sit in naspan, je pravi dobrovoljček, ki se vedno smeji, jezi pa se, če sploh, le na kakšno svojo igračo.

Žurerskih dni ne pogreša

Za marsikatero novopečeno mamico je spanje v prvih mesecih pravi podvig, še posebej, ko dojenček zamenja okolje, vendar to ne velja za Otinega sinka.

"S spanjem na srečo res nimamo težav. Sem se pa znašla in njegovo košaro iz vozička zvečer spremenila v posteljico, tako da je spal v znanem okolju. Morda je tudi to prispevalo k temu, da smo bili vsi naspani," zadovoljno pove simpatična plavolaska in razkrije zelo zabaven dogodek, ki se jim je pripetil na dopustu. "Prve tri noči smo spali v Sliemi, ki je sicer bolj žurersko turistično mestece, kar naju z Borutom, ker sva oba žurerja, niti ne bi motilo. Ampak jaz sem rezervirala neki določen hotel, ker sem želela sobo z balkonom, prvo vrsto takoj pri morju in bližino sprehajalne potke tik ob obali. Hotel je ustrezal vsem tem kriterijem, bil je super in lep, soba pa tik nad restavracijo hotela, ki se je že okrog devete ure zvečer spremenila v diskoteko. Tudi to ni nič narobe, saj smo bili zvečer tako utrujeni, da smo zaspali kot ubiti. Ampak če smo želeli do sobe z dvigalom, kar tudi smo, saj je voziček pretežak, da bi ga nesli po stopnicah, smo morali čez vrt in v notranjost te diskoteke, saj je bilo le tako mogoče v dvigalo," razlaga nekdanja žurerka, ki je z dojenčkom v vozičku spretno manevrirala med plešočo množico. Glede na to, da so se v sobo vračali šele okrog 11. ure, je v diskoteki seveda odmevala bučna glasba, kar pa ni trimesečnika prav nič motilo, drugih zabavljačev pa prav tako ne. Ota in Borut bi podobno daljše potovanje zlahka ponovila in ga tudi bosta. Letošnje poletje bodo preživeli na hrvaški obali, natančneje na otoku Bol, kamor sicer hodijo vsako leto, tokrat pa gredo prvič v troje. "Pridnega sinka imava, in če le ni kakšnega daljšega stopnišča, gremo lahko s Premom tudi na konec sveta," pove. Sicer pa bodo na Bolu praznovali tudi Otin rojstni dan, ki pa jih bo spomnil še na lep dogodek od lani. Prav na ta junijski dan je Ota naredila test nosečnosti, ki je bil seveda pozitiven.

Barbara Majič

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan