Otvoritev centra Reebok CrossFit Ljubljana

24. 4. 2013 | Promocijsko sporočilo

V soboto, 20. 4. 2013, je na Šmartinski 106 v Ljubljani potekala otvoritev prvega licenciranega CrossFit centra v Sloveniji – Reebok CrossFit Ljubljana.

CrossFit je licenčna vadba z lastnim programom izobraževanja, licenciranja trenerjev in telovadnic. CrossFit je najhitreje rastoča skupnost športnih klubov na svetu, vseh CrossFit centrov pa je na svetu cca. 4500 (535 v Evropi, od tega 185 v centralni Evropi), na Balkanu le trije. CrossFit organizaciji se je v zadnjih letih pridružil Reebok, kot sponzor svetovnega prvenstva v CrossFitu. Tako lahko posamezni centri konkurirajo za njihovo licenco, vseh Reebok CrossFit - ov na svetu pa je le 200, od tega 15 v Evropi.

Reebok CrossFit Ljubljana je edini center s CrossFit in Reebok Crossfit licenco v Sloveniji, interes centra pa je predvsem, da se ta zvrst vadbe čimbolj razširi in aktivira kar se da širok krog ljudi, ne glede na starost in gibalne zmogljivosti.

CrossFit je oblika funkcionalne, kombinirane vadbe, ki so jo, v zadnjih letih iz ZDA pričeli uvajati v Evropi. Ta oblika vadbe ne pozna izoliranega treninga določenih mišičnih skupin, kot to pretežno velja za fitnes, temveč je izjemno raznolika vadba, ki se najbolj približa naravnemu in uporabnemu gibanju človeka in izboljša predvsem njegovo vzdržljivost, moč in hitrost. Pri funkcionalni vadbi ne potrebujemo posebnih pripomočkov, saj za treninge popolnoma zadošča teža našega telesa, popestrimo pa jih z uporabo kolebnice, kettlebellov, medicinske žoge, prostih uteži, TRX-a, teka; pri CrossFit vadbi tudi olimpijskih uteži,skokov, plezalnih vrvi.

Zanimivost centra Reebok CrossFit Ljubljana je tudi možnost zdravstvenega svetovanja, ki ob strokovni podpori omogoča hitro in učinkovito odkrivanje in sanacijo (predvsem športnih) poškodb, na voljo pa so tudi masaže in svetovanje strokovnjaka za prehrano. Člani centra so pred kratkim zaključili z akcijo »Paleo izziv«, v okviru katere so s pomočjo nutriciskte izboljšali svoje prehranjevalne navade, v kombinaciji z redno vadbo v centru pa dosegli zavidljive rezultate, tako v smislu preoblikovanja telesa, fizične moči ter splošnega počutja. Zbrani na otvoritvi so bili deležni izjemno bogato obložene mize Paleo dobrot, prigrizkov, slaščic in napitkov, ki jih je pripravila nutricistka Darja Vrečar.

Goste je v imenu ekipe centra RCFLJ pozdravil Matjaž Šink, pridružila pa se mu je tudi predstavnica Reebok za Slovenijo in Hrvaško Ivana Kurtovič. Na otvoritvi so bili pod vodstovom glavnega trenerja Primoža Kirna, trenerskih kolegov in vadečih predstavljeni principi vadbe Crossfit ter prikazan potek tekmovanj v CrossFitu in Boot Campu.

Otvoritve so se udeležili športni delavci, ki že sedaj sodelujejo s centrom za funkcionalno vadbo, oz. funkcionalno vadbo vključujejo v treninge profesionalnih športnikov, prišli pa so tudi športniki, med njimi priljubljenI smučarski skakalec Robert Kranjec in član avstrijskega, angleškega in slovenskega profesionalnega združenja za golf in prvi slovenski profesionalni golfist in učitelj golfa, Daniel Kraljič.

Reebok CrossFit Ljubljana je (pred pridobitvijo licence še pod imenom Cross Smo Fit), v mesecu marcu organiziral 1. slovensko tekmovanje centrov za funkcionalno vadbo, ki se ga je udeležilo 105 tekmovalcev iz devetih slovenskih centrov za funkcionalno vadbo (ogled filma na strani: http://cross-fit.mitv.si).

Ob vključitvi širokega kroga ljudi, ki so prepoznali pomembnost dobre telesne pripravljenosti za premagovanje vsakodnevnih obremenitev, si Reebok CrossFit Ljubljana prizadeva čim bolj usposobiti trenerski kader ter pri tem uporabiti bogat nabor izobraževanja in usposabljanja, ki ga nudita CrossFit in Reebok CrossFit organizaciji. Ob širitvi kroga CrossFit centrov, bo v prihodnje zaživela tudi povezava in sodelovanje članov centra na tekmovanjih, ki potekajo v okviru CrossFit in Reebok CrossFit organizacij.

Priporočamo