Overdubbed in Zlatko: Vse je hec

Vir: Govori.se
15. 10. 2010

Elektronika in rap sta združila moč v novem komadu producentov Overdubbed in raperja Zlatka. Komad Vse je hec ni za vsakogar. Je grob, oster, pikanten, direkten, konkreten. Poslušalca nagovarja od samega začetka in ga pusti, da razmisli o svojem odnosu do glasbe.

Overdubbed je dvojica glasbenih producentov iz Logatca. Srečko Lukančič, DJ Lucky Luciano ter Borut Šemerl, multiinstrumentalist in založnik, se že več kot 10 let ukvarjata z glasbo. Luckyja je poslušal že marsikateri floor v diskotekah, medtem ko ima Borut za seboj številna sodelovanja z različnimi bandi. Zdaj sta stopila na novo pot. Ukvarjata se z novim projektom produkcije avtorskih komadov.

To poletje sta že ustvarila singel 2gether s Saro Tahirovič ter Moonlight s Tino Petrovčič (za prvi singel videospot že obstaja in si ga lahko ogledamo na njuni spletni strani overdubbed.si, za drugi komad je videospot v pripravi); tokrat pa sta vokal našla v enem izmed prvih imen slovenskega rapa.

Zlatan Čordić – Zlatko je sicer odšel v Big Brother Slavnih, a njegove rime ostajajo zunaj. Radii, lokali, diskoteke so polni njegovih komadov (nekatere lahko slišite na www.myspace.com/zlatancordic). Poznamo ga po globokih besedilih svojih pesmi, ki ljudem dajejo optimizem v še tako temnih časih.

Poznamo ga po talnih grafitih Svet je lep, ki ležijo na asfaltu Ljubljane. Poznamo ga po »škandalih« v medijih, saj je eden redkih, ki je pripravljen stati za svojimi besedami, ne glede na meje tradicionalistične kulture. (Ne navsezadnje ga poznamo kot prijaznega prodajalca ur v Hali A.) Glede na to, da je v glasbeni sceni veliko dlje, kot ga poznajo širši slovenski mediji, mu lahko zaupamo, da ve, kdo je vreden umetniškega sodelovanja.