Pankrti iščejo predskupino

Pankrti iščejo predskupino (foto: Arhiv revije lea) Arhiv revije lea
Vir: Lea
13. 8. 2017

Še vedno uporniški, čeprav igrajo že 40 let

Oktobra leta 1977 so legendarni Pankrti imeli svoj prvi nastop na Gimnaziji Moste. Danes veljajo za največjo glasbeno skupino za železno zaveso, mi pa smo jih obiskali na vaji za veliki koncert, ki ga načrtujejo 20. oktobra v Areni Stožice.

Povedali so, da gredo vstopnice za med in da so zgornji nivo že skoraj razprodali, kar ni nenavadno, saj so s svojim delovanjem pisali zgodovino tako na glasbenem, kulturnem kot političnem področju ter se za vedno zapisali v zgodovino kot fenomen, ki še zdaj spremlja tako mlajšo kot starejšo generacijo.

Povedali pa so še, da iščejo predskupino za koncert. "Odločili smo se, da eni slovenski glasbeni skupini omogočimo, da se v Areni Stožice 20. oktobra predstavi pred večtisočglavo množico in zaigra z nami kot uradna predskupina na našem velikem koncertu s posebnimi gosti ob naši 40. obletnici," je povedal Pero Lovšin. Več informacij naj glasbeniki poiščejo na spletu, mi pa dodajamo, da so Pankrti v živo še vedno najboljši in da jim kljub letom volje do glasbe in uporništva ne manjka.