Partner Anje Jenko je priznal rop banke!

Anja je na sodišču 
podala izjavo, zdaj 
po nasvetu 
odvetnikov 
partnerjevih 
preteklih dejanj ne 
komentira več. (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
30. 4. 2019

Slovenska starleta Anja Jenko, nekdanja Playboyjeva zajčica, preživlja težko obdobje. 

Kranjsko tožilstvo namreč njenega partnerja Maria Pejčića obtožuje, da je pred dvema letoma oropal tri bančne poslovalnice, on je priznal le rop Deželne banke v Cerkljah marca 2017. Po poročanju Gorenjskega glasu je kranjsko tožilstvo vložilo obtožbo zoper Maria Pejčića. Obtožujejo ga torej ropa bančne poslovalnice Deželne banke v Cerkljah leta 2017, ki ga je Mario tudi priznal, medtem ko je pri preostalih dveh ropih v Ljubljani zanikal vpletenost. In kaj se je zgodilo tistega marčevskega dne v Cerkljah? Po poročanju prič naj bi zamaskirani moški vstopil v poslovalnico, pristopil do uslužbenke in ji ukazal, naj izroči denar.

Pri tem je pokazal na pištolo, zataknjeno za pasom, za katero se je pozneje izkazalo, da je le imitacija pravega strelnega orožja. Bančna uslužbenka mu je izročila 7.700 evrov, zatem je ropar stekel do avtomobila in se hitro odpeljal. Policija je sprožila preiskavo in že dva dni pozneje pridržala Maria, saj so varnostne kamere posnele črn BMW X5. Ta sicer pripada Marijevemu prijatelju Joelu Srbuju, ki ga številni poznajo iz resničnostnega šova Bar. Omenjeni avto je Joel kupil na lizingu, a avtomobil naj bi večinoma uporabljal Mario.

Policisti so sicer Pejčića povezali še z dvema drugima ropoma v Ljubljani, na podoben način naj bi se namreč 6. januarja 2017 ropar v poslovalnici SKB okoristil s približno 4.500 evri, 2. februarja pa je neznanec iz poslovalnice Unicredit banke v Šiški odnesel še 11.000 evrov. Po izjavi policistov pa v Gorenjskem glasu pišejo še, da vse tri rope povezujejo podoben način izvedbe in enake karakteristike storilca, pri ropu v Šiški pa so policisti v bližini opazili tudi isti BMW, ki ga je uporabljal ropar v Cerkljah.

Pejčić je sicer priznal rop v Cerkljah, češ da je moral odplačati dolg v višini osem tisoč evrov, ki se je nabral po zaprtju nočnega lokala Groš v Grosupljem. Tega je odprl skupaj s Srbujem. Pojasnil je, da je nameraval storjeno škodo poslovalnici povrniti, odplačal je nekaj obrokov, potem pa razglasil osebni stečaj. Mario ima sicer z Anjo tudi sinčka Liama, v javnosti pa je vse dotlej slovel kot poslovnež, čigar družina se ukvarja z gradbenimi posli.

Anja mu verjame

Anja sicer situacije po nasvetu odvetnikov za zdaj ne želi dodatno komentirati, kot poroča Gorenjski glas, pa je na kranjskem okrožnem sodišču povedala, da ni natančno vedela, s čim se je njen dragi leta 2017 preživljal. "Nikoli ga nisem spraševala, koliko zasluži, mene so podpirali starši, zato se z njegovimi financami nisem ukvarjala. Če je imel dolgove ali jih še ima, sem prepričana, da mi o tem tudi ne bi povedal,” je zagotovila Anja, ki verjame, da Mario ljubljanskih poslovalnic ni oropal. V prvem primeru naj bi bil z njo na poti v Bosno, kjer sta nameravala praznovati pravoslavni božič, v drugem primeru pa sta bila skupaj na kosilu, potem ga je odložila pri prijatelju Joelu in ga zvečer spet prišla iskat.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografija: Igor Zaplatil