Patricia Peklar je polna presenečenj

30. 5. 2015 | Vir: Story
Deli

Patricia Peklar je ena od lepotic, ki našo zeleno državo predstavljajo na lepotnih tekmovanjih po svetu.

Zaradi posebno laskavega naziva ekokraljice sveta pa je v njenem vsakdanu skrb, da naša mala državica ostane vsaj toliko gozdnata, kot je zdaj, na še posebno visokem mestu. S svetlolaso 25-letnico je Story spregovoril o njenih navadah, poletnih načrtih in fantu Alenu, ki ga je nogometna kariera odpeljala na Sardinijo.

Patricia je pravzaprav polna presenečenj. V nasprotju z drugimi lepotnimi kraljicami si misica z Vranskega v preteklosti pravzaprav nikdar ni predstavljala, da bi poslovno uspela v tem svetu. Kot pravi, je bila kot deklica predvsem otrok gozda.

“S tem se nisem obremenjevala. Rada sem imela živali, rada sem bila v naravi, predvsem pa sem bila vzgojena v pozitivnem duhu,” se spominja Patricia in dodaja, da je hvaležna sedanjemu spletu okoliščin, da lahko s svojim nazivom pravzaprav uresničuje cilje iz otroštva. “Hotela sem le pomagati živalim in ljudem,” dodaja.

In če se dotaknemo stereotipov o misicah, bi Patricia iz kroga izstopila tudi zaradi seznama svojih aktivnosti. Čeprav je, kot se za misico spodobi, športno zelo aktivna, ji je še posebej pri srcu nogomet. Kot nam je povedala, je ta tradicionalno moški šport trenirala tri leta, prav ta pa jo s fantom Alanom druži tudi v času, ki ga lahko preživita skupaj. “Alen vedno pride z žogo, zato večkrat trenirava skupaj. Čeprav sem trenirala, mi še vedno ne gre dobro od rok žongliranje, Alen pa je pri tem zelo dober, zato mi večkrat pokaže kakšen trik,” je povedala in dodala, da se je nad športom navdušila na začetku svojih študijskih dni na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici.

Čeprav smo v nekaterih medijih zasledili, da je Patricia s partnerjem že zaročena, nam je odkrila, da je bila takratna navedba zmotna ter da se še ni opogumil postaviti ‘tistega’ vprašanja. “Ko bo, bom povedala,” je v smehu dodala Patricia, ki se v mislih že pripravlja na poletje v Egiptu. “Ker sem pred kratkim v Egiptu osvojila naslov svetovne ekokraljice, bom večino poletja preživela na egipčanskih ekodestinacijah, med katere se uvršča tudi Aleksandrija,” je povedala in dodala, da se ji bo na njenem delovnem dopustu pridružil tudi Alen. “Upam, da bova vmes skočila na Sardinijo, ampak je vse odvisno od njegovih nogometnih priprav,” pove Patricia, ki bi v drugačnih okoliščinah, ki bi ji dovoljevale več prostega časa, večkrat odšla v Italijo k fantu.

“Saj ni nič takšnega, malo je treba potrpeti, ampak prava ljubezen zdrži vse. Pomembni so podpora, zaupanje in to, da imava skupne cilje,” opisuje Patricia in dodaja, da je njun največji skupni cilj ta, da postaneta uspešna. “Uspeh je težko definirati, oba delava na tako različnih področjih, porajajo pa se ideje o skupnem poslu,” je še namignila lepa svetlolaska.

In če se za trenutek vrnemo k stereotipom o misicah, bi še enega lahko porušili s tem, da se Patricia zjutraj bolj kot zaradi sebe ureja zaradi naziva. “Pred tekmovanjem nisem toliko pozornosti namenjala videzu. V resnici je jutranje urejanje največji trn v peti mojega poklica, ker se velikokrat srečujem s pomanjkanjem časa,” opisuje Patricia, ki se odkrivanja novih veščin v svetu ličenja veseli. Čeprav se kot misica večkrat prepusti rokam profesionalnih vizažistov in frizerjev, Patricia priznava, da se v skladu s svojimi prepričanji in nazivi najraje prepušča negi z ekološko kozmetiko, ki ni bila testirana na živalih.

S podobno skrbjo pa se loteva tudi jedilnika. “Doma imamo velik vrt, kjer smo letos posadili ogromno zelenjave. Imamo tudi velik sadovnjak, ati pa ničesar ne škropi, tako da je vsa hrana pri nas doma kar se da naravna,” pove Patricia, ki večkrat doma ustvarja tudi živila za ozimnico.

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Elle20/2015

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2015

Story 20/2015, od 14. 05. 2015