Patricia Peklar: “Šport je moj življenjski slog”

26. 7. 2016
Deli
Patricia Peklar: “Šport je moj  življenjski slog” (foto: arhiv revije Lea)
arhiv revije Lea

Svetlolasa lepotica in misica z nazivom miss Earth 2014 je več kot lep obraz.

Je aktivna na številnih področjih – tako na ekološkem kot tudi na področju promocije naše države, tokrat pa smo z Vranščanko spregovorili o njeni telovadni rutini, s katero ohranja zavidanja vredno postavo.

"Del moje telovadne rutine je jutranja joga, ki je postala del mojega življenja. Ne glede na to, kje sem, jo izvajam, ker se mi pomaga prebuditi, da mi dodatno energijo," nam je povedala in dodala, da si vsak dan čas vzame tudi za tek ter vaje za vzdržljivost. Sicer pa se Patricia nad športom ni začela navduševati na začetku manekenske kariere, saj je aktivna že vse od otroštva. "S športom sem se vedno rada ukvarjala. Zavedanje, da je naše telo naš tempelj in naše vozilo, je prišlo z branjem različnih knjig, poslušanjem oddaj, predavanj ... Če hočemo, je to ključnega pomena," nam je povedala in dodala, da sta gibanje in zdrava prehrana preprost recept za lepo telo, ki pa deluje. "Nisem pa nikoli stroga do sebe, vsaj kar se tiče prehrane, so moja šibka točka arašidovo maslo in ostali oreščki," še pojasnjuje.

Rada poskuša nove stvari

In čeprav je Patricia veliko na poti, skrbi za to, da je šport del njene dnevne rutine. "Ko sem v Sloveniji, ponavadi ne hodim v fitnes, saj res rada izkoristim vsak trenutek na prostem. Tek rada kombiniram z drugimi vadbami, ki jih navadno najdem na spletu, všeč pa mi je tudi boks," priznava Patricia, ki si je pred kratkim zasebne ure boksa omislila tudi med potjo v Istanbul. "Boksala sem že malce prej, tokrat pa sem v Istanbulu imela osebni trening. Mislim, da je to odlična vadba, ki zajema celotno telo. Boks kot šport zahteva visoko raven atletske pripravljenosti, moč, hitrost, agilnost, koordinacijo rok in oči, vzdržljivost in dobre živce, poleg tega pa je super za krepitev uma, saj moraš biti med vadbo zelo osredotočen na udarce," nam je še pojasnila Patricia, ki boks priporoča vsem, ki želijo zmanjšati stres v življenju.

  • Nasvet za naše bralke

    "Za izgubo kakšnega odvečnega kilograma maščobe je v vadbo koristno vključiti uteži, saj s tem še pospešimo izgorevanje maščob. V kombinaciji s tekom, poskoki s kolebnico ali plavanjem pa lahko pričakujete najboljše rezultate."