Patricija Finster: Sami ustvarjamo svojo usodo

Patricija Finster: Sami ustvarjamo svojo usodo (foto: Aleš Kocbek, Grega Eržen) Aleš Kocbek, Grega Eržen
Vir: Story
13. 10. 2017

Patricija Finster je letos postala druga spremljevalka miss Slovenije, hkrati pa nosi naziv miss Štajerske. Projekt Miss Slovenije je namreč znova obudil regijske predizbore z namenom povezovanja. Diplomantka španskega jezika in književnosti ter pedagogike in andragogike živi v Policah pri Gornji Radgoni in rada vozi traktor.

Od preprostega kmečkega dekleta do lepotice na modnih brveh. Patricija je po prejemu naziva miss Štajerske spoznala širše plati, ki so ji bile dane v okviru projekta Miss Slovenije. Kot nosilka lente druge spremljevalke pa se veseli tudi drugih izzivov, predvsem povezovanja na področju mode, kulture in podjetništva.

Patricija je že kot deklica sanjala o modnih brveh, ki jih je zdaj tudi že izkusila. "Vedno sem rada gledala Ameriški top model, se ličila, tudi slikala, pripravljala modne revije za družinske člane in se oblačila, seveda v mamine prevelike obleke in sestrine petke. Moda mi je všeč, ker se lahko prek nje izražamo, pa tudi poigramo, eksperimentiramo. Najbolj pa je zanimivo, kako zjutraj na podlagi počutja izberem oblačila, kar je dodaten čar mode. Pri tem mi je zelo všeč make-up, sploh ko naličim kakšno punco in samo poudarim lepoto, ki se je punca ne zaveda. In trenutek, ko se vidi prvič v ogledalu, je neprecenljiv, saj se ji vidi v očeh, da se počuti posebno, lepo ter da je pridobila samozavest. Ne zagovarjam stališča, da smo lahko lepi samo z make-upom, mi je pa všeč, da je make-up lahko orodje, ki dvigne samozavest dekletom, ki ne vidijo svoje lepote pred tem," je povedala Patricija, ki jo zelo zanima umetnost ličenja.

"Od malega sem velika ljubiteljica ličil. Ko še nisem imela nič ličil, sem velikokrat ukradla kaj starejši sestri in se na skrivaj naličila, seveda je končni rezultat bil bolj primeren za pustni torek kot za javnost, a sem sčasoma začela obvladovati make-up. Zdaj sem zvesta oboževalka kar nekaj slovenskih in tujih youtuberjev ter včasih presenetim kakšno prijateljico ter jo pred kakšno zabavo naličim."

Vedno nasmejano in pozitivno Patricijo skozi življenje spremlja stavek 'Nihče te ne more prizadeti brez tvojega dovoljenja'. "Ta mi je pomemben, saj postavi odgovornost na vsakega posameznika. Res je, da ne nadziramo celotnega sveta, ne moremo vedeti, kaj se bo zgodilo, kaj nam bo kdo storil. Imamo pa vpliv na to, kako se bomo odzvali na neko situacijo, negativno ali pozitivno. To pomeni, da se po težki preizkušnji spet znamo sestaviti, po drugi strani pa se moramo zavedati, da sami ustvarjamo svojo usodo ter da moramo trdo delati, oziroma kot se rada spomnim: v dnevu imam toliko ur kot Beyonce. (smeh)"

Patricijo je pri izboru podprla vsa družina in tudi njen fant, ki jo je spremljal od vsega začetka. "Na začetku so bili moji domači dokaj skeptični glede tega tekmovanja, nato pa so postali zelo navdušeni ter me zdaj zelo podpirajo. Kot tudi moja ljubezen."

Patriciji ljubezen in zaupanje veliko pomenita. "Najpomembnejša sestavina za recept srečnega življenja. Ljubezen do staršev, sorodnikov, prijateljev, partnerja, živali ter, najpomembnejše, ljubezen do sebe. Menim, da je najpomembnejše ter hkrati najtežje naučiti se imeti rad samega sebe. V življenju je trenutek, ko se sprejmemo takšne, kot smo, prelomni trenutek. Kar seveda ne pomeni, da smo takšni popolni in moramo takšni ostati. Nikakor ne, cilj je, da se z leti in izkušnjami spreminjamo, ampak da se kljub vsemu sprejmemo takšne, kot smo."

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story41/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 41/2017

Story 41/2017, od 05. 10. 2017