Pavel Šercl: Nov generalni direktor Mondelēz International v EAM

21. 2. 2014

Mondelēz International, proizvajalec znamk, ki so priljubljene pri porabnikih po vsem svetu, kot so čokolade in keksi Milka, keksi Oreo, kava Jacobs in žvečilni gumiji Trident, je januarja najavil spremembo vodstva v svoji poslovni enoti, ki zajema trge vzhodnega Jadrana (Srbija, Hrvaška, Slovenija, Bosna in Hercegovina, Makedonija).

Od 1. marca bo generalni direktor poslovne enote EAM Pavel Šercl, ki na to mesto prihaja namesto Phila Dickinsona, ki je vodil posle na tem trgu več kot šest let.

Po uspešnem napredovanju v podjetju Mondelēz International (nekdanji Kraft Foods), tako na položaju generalnega direktorja podružnic na Češkem in Slovaškem kakor tudi na številnih položajih na regionalni ravni, na katerih je imel vedno večjo odgovornost na področju organizacije prodaje v podjetju, se Pavel podružnici EAM pridružuje z jasno vizijo nadaljnjega razvoja.

''Mondelēz International je podjetje, ki se razvija in nedvomno razume moč majhnih in velikih. Trgi vzhodnega Jadrana predstavljajo veliko priložnost za rast našega podjetja, ob konsolidaciji našega vodilnega položaja v vseh kategorijah, v katerih sodelujemo. Kot vodilni na svetovnem trgu prigrizkov želimo porabnikom v tem delu sveta ponuditi njihove priljubljene znamke prigrizkov, ki jim zagotavljajo majhne, čudovite trenutke veselja," pravi novi generalni direktor Mondelēz EAM.

Pavel je magister poslovodenja in organiziranja (MBA). Ta naslov je pridobil na Poslovni šoli Odprte univerze v Pragi, svojo kariero pa je začel leta 1993 v podjetju Master Foods, potem pa se je pridružil podjetju VOG s.r.o. kot regionalni menedžer prodaje. Preden je prišel v Kraft Foods, je bil šest let direktor prodaje v TCHIBO PRAHA spol. s r.o.

O Mondelēz International

Mondelēz International Inc (NASDAQ:MDLZ) je svetovni gigant na področju slanih prigrizkov, ki je leta 2012 ustvaril 35 milijard dolarjev prihodka. Glede na to, da ustvarja čudovite trenutke za uživanje v 165 državah, je Mondelēz International svetovni voditelj na področju čokolade, keksa, žvečilnih gumijev, bombonov, kave in napitkov v prahu, ki obsega znamke, vredne milijarde dolarjev, kot so čokolade Cadbury, Cadbury Dairy Milk in Milka, kava Jacobs, keksi LU, Nabisco in Oreo, napitki v prahu Tang in žvečilni gumiji Trident. Mondelēz International se ponaša s tem, da je uvrščen med indeksa Standard and Poor's 500, NASDAQ 100 in indeks trajnostnega razvoja Dow Jones.

Obiščite www.mondelezinternational.com in www.facebook.com/mondelezinternational.