Nekdanji zakonci so lahko odlični prijatelji, dokazujejo znani pari!

Nekdanji zakonci so lahko odlični prijatelji, dokazujejo znani pari! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
19. 11. 2015

Ločitve in razhodi so del življenja in tudi znane osebe se jim žal ne morejo izogniti. Težko si je predstavljati, kako je, ko se dva odločita končati partnerski odnos, saj vsak posameznik bije svojo bitko in se na svoj način spopada z veliko življenjsko spremembo. Vsekakor pa so občudovanja vredni tisti posamezniki, ki kljub pritisku ne podležejo negativnemu prizvoku ob besedi 'ločitev' ali 'razhod' in se zaradi takšnih ali drugačnih razlogov odločijo z nekdanjim partnerjem še naprej graditi zdrav prijateljski odnos.

Primerov, kjer se po ločitvi nekdanji partnerji še vedno odlično razumejo in po možnosti postanejo še boljši prijatelji, je veliko tudi v svetu slavnih. V Sloveniji je kar nekaj takšnih znanih obrazov, ki se z nekdanjim partnerjem še vedno z veseljem udeležujejo dogodkov, odpravljajo na družinska potovanja, skupaj delajo in se na splošno podpirajo na vseh življenjskih področjih. Med slednje bi lahko prišteli Petro Kerčmar in Uroša Slaka, ki se tudi po razhodu odlično razumeta. V skupni izjavi sta sporočila, da so njune energije usmerjene zgolj v to, da imajo kot družina še naprej lep odnos.

"Nobena skrivnost pa ni, da se z Urošem dobro razumeva. Še vedno ogromno časa preživimo skupaj, ker smo z Aljažem še vedno družina, in zelo uživamo v skupnih trenutkih," je pred kratkim v intervjuju za revijo Story povedala Petra Kerčmar, ki si z Urošem deli mnenje, da ni težko ostati v zdravih odnosih, če sta človeka prava za to, ali povedano drugače, medsebojno spoštovanje je tako imenovano lepilo. Čudežnega recepta seveda ni, a če se obe osebi res iskreno spoštujeta, potem odločitve drug drugega lahko tudi sprejemata.

O čustveni inteligenci smo spregovorili tudi z igralcem Romanom Končarjem, ki nekdanjo ženo Majo Končar izjemno ceni in nanjo gleda z iskrenim, globokim spoštovanjem in hvaležnostjo. "Je izredno dosleden, pošten, iskren in preprosto človeški človek, neomajen v dani besedi!" pove igralec, ki prav nekdanji partnerici pripisuje zasluge za lep odnos, ki ga gojita še danes.

"Nama je uspelo predvsem po Majini zaslugi, ker je ona le malo bolj čustveno inteligentna, kot je moja malenkost," pojasni Roman Končar. Zanimalo nas je tudi, kaj je po njegovem mnenju bistveno za izgradnjo uspešnega prijateljskega ali partnerskega odnosa, na kar je igralec odgovoril z besedami: "Zaupanje, spoštovanje, potrpljenje in prilagajanje ter, seveda, neskončna ljubezen." Potrdil pa nam je tudi, da se je treba velikokrat ugrizniti v jezik in tudi napeti ušesa. "Sam sem pri grizenju v jezik sila šibek, poslušam pa. Pa tudi skoraj vse tudi slišim," pravi.

Po poročanju revije Nova med nekdanje zakonce, ki se po ločitvi odlično razumejo, spadata tudi Gašper Tič in Nataša Ralijan, ki so ju pred kratkim paparaci ujeli na skupnem oddihu. Z otrokoma sta počitnikovala v Opatiji, potovanje pa naj bi bilo Gašperjevo darilo za Natašin 50. rojstni dan, kar je vsekakor dokaz, da sta ostala odlična prijatelja.

Med svetovno znane osebe, ki so prav tako zgladile odnose po ločitvah, pa spadata igralka Gwyneth Paltrow in pevec Chris Martin, ki sta marca leta 2014 naznanila, da se 'zavestno' razhajata. Nemudoma po tem sta se nekdanja partnerja z otrokoma odpravila na Bahame, pozneje pa je Gwyneth v medijih izjavila, da je prijateljstvo, ki ga imata s Chrisom, odnos, ki jima je bil usojen od samega začetka.

V res odličnem prijateljskem vzdušju pa se skozi življenje, vse od ločitve leta 2000, prebijata igralca Bruce Willis in Demi Moore. Nemudoma po ločitvi sta se odločila, da bosta skupaj vzgajala hčerke Rumer, Scout in Tallulah. Ker sta si bila po ločitvi tako zelo blizu, so krožila ugibanja o tem, ali se bo par morda znova poročil. Bruce je nato leta 2005 celo prišel na poroko Demi in Ashtona Kutcherja, medtem ko se je Demi na rdeči preprogi velikokrat pojavila v družbi Brucea in njegove žene Emme Heming.

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Primož Predalič, Zaklop, Sašo Radej, Črt Majcen, Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story46/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 46/2015

Story 46/2015, od 12. 11. 2015