Peter Lovšin navdušen nad italijanskimi smučišči

Peter je že od malega rad čim več na snegu. (foto: SONJA JAVORNIK) SONJA JAVORNIK
Vir: Nova
26. 2. 2019

Legendarni roker Peter Lovšin je že od malega navdušen smučar.

Nekoč je ta šport treniral, potem je o njem pisal kot novinar, ves čas pa seveda aktivno uživa na snegu. Tudi to zimo je naštel že precej smučarskih dni, pred kratkim pa se je vrnil iz Italije, kjer si je ogledal smučišča Višarje, Ravalascetto-Zoncolan in Forni di Sopra. “Italijani res znajo dobro pripraviti proge, tako da sem resnično užival,” pravi Peter.

Višarje so posebne tudi zaradi vasice na vrhu smučišča, kjer imajo fantastične gostilne.

Lastnik gostilne na Višarjah Jure Prešeren je po izvrstnem kosilu, ki ga je skuhal, goste zabaval še s harmoniko, kjer se mu je kot vokalni solist pridružil še Lovšin.

Po izjemnem kosilu v Forni di Sopra je Pero od kuharice dobil namig, da naj izjemne sire poišče v bližnji prodajalni, kjer se je seveda založil z dobrotami.

Lesene hiške v Dolomiti Village so zelo udobne, zaradi lokacije (pri Ravalascettu) pa tudi primerne za nastanitev, saj se je Peter tako lahko vsak dan odpravil na drugo smučišče, za katera pa velja enotna smučarska vozovnica.

V Ravalascettu je poskusil tudi ‘big bike' – kolo z debelejšimi gumami, ki je primerno za vožnjo po snegu.

Prigoda s potovanja

Še pred smučanjem smo Petra ujeli pred njegovo leseno hiško v Dolomiti Villagu, kjer je bil nastanjen, kako zjutraj telovadi. Kar na mrzlem, a svežem zraku, se je raztegoval in naredil tibetanske vaje, na katere prisega že nekaj let, čeprav za kondicijo skrbi tudi s hitro hojo in kolesom.

Fotografije: Sonja Javornik