Peter Lovšin, pionir slovenskega panka, zdaj posluša Lady Gaga

Vir: Playboy
5. 5. 2017

Na Playboyev intervju se Peter Lovšin pripelje s kolesom, z retro rjavo specialko, o kakršni smo pred četrt stoletja sanjali mulci. Na glavo ima poveznjen klobuk, prepoznavni del njegovega osebnega sloga, ki ga dopolnjuje še za rokerja obvezna usnjena jakna, pa sončna očala z rdečim okvirjem.

Ko jih sname, mu v očeh igra iskrivost, celo nagajivost, ki da vedeti, da v pobalinskem vokalistu Pankrtov, ki so zapisani kot največji pank bend na območju bivše Juge, še vedno živi duh, s kakršnim je tedaj podajal legendarne uporniške šuse, kot sta Lublana je bulana in Bandiera Rossa.

V velikem intervjuju, ki si ga boste v celoti lahko prebrali na spletni povezavi spodaj, je legenda med drugim presenetil z naslednjo izjavo ...

  • "Zadnje dni poslušam zadnji album Lady Gaga, ki sem ga dobil v dar od pri­jateljice novinarke. In moram reči, da ima ene tri dobre komade. Je ena takšnih ne­opredeljivih avtoric, ki ima svojo dušo, ni podrejena, ni nekaj, kar je trg izpljunil, in to se vidi na tem albumu. Je dokaz, da je lahko tudi novi pop do neke mere neodvisen, če ga izvaja močna osebnost. No, ona pa je še provokativna. Sicer bolj zaradi oblačenja, je pa vseeno spodbud­no, da se tudi v Ameriki lahko rok in pop postavita kontra običajnemu."

Preberite več na Playboy.si