Peter Plesec in Anja Kontrec: Od snubitve v Parizu do poroke v Sloveniji

Peter Plesec in Anja Kontrec: Od snubitve v Parizu do poroke v Sloveniji (foto: Barbara Zajc) Barbara Zajc
Vir: Story
21. 6. 2017

Maj je mesec porok in zadnja sobota v mesecu ljubezni je bila prav posebna za Petra Plesca, legendarnega slovenskega didžeja, ki se je pri petdesetih letih končno pustil 'ujeti' in je skočil v zakonski stan. Zaprisežen žurer in urednica revije Lady Anja Kontrec sta si večno zvestobo obljubila v idiličnem Arboretumu.

Restavracija Arboretum ima za par velik simbolni pomen, saj sta na začetku zveze tam našla varno zatočišče pred radovednimi pogledi, odkar pa sta pred skoraj štirimi leti postala starša sinu Niku, družinica v zeleno oazo v bližini Kamnika redno zahaja na nedeljska kosila.

Tudi veliki dan je za mladoporočenca potekal prav v tem sproščenem duhu, saj sta oba želela preživeti lepe trenutke v krogu družine in najbližjih prijateljev. "Poroka za naju nikoli ni bil dogodek, na katerega bi se pripravljala vse leto. Mogoče sva v tem pogledu malce netipični 'stranki', vendar sva se res želela popolnoma oddaljiti od vseh nepotrebnih protokolov, ki pritičejo takemu dogodku. Tudi zato sva matičarja poklicala kar na lokacijo, da bi imeli čim manj zapletov pri logistiki in so lahko svatje sproščeno uživali v lepem dnevu. In res je bilo tako, vreme je bilo idealno, gostje sproščeni in midva brez večje treme," prve občutke in spomine na veliki dan opiše Peter, ki je Anjo spoznal pred sedmimi leti.

Anja Kontrec

Anja je namreč novinarka in zanju je bil usoden prav intervju, ki ga je takrat opravila z bodočim možem. "Iskrica je preskočila v trenutku, vendar pa se je vnela šele po nekaj mesecih prijateljstva. Takoj sem vedel, da je prava zame," odločno zatrdi Peter, ki pa bi mu možnost ljubezni skorajda spolzela iz rok. "Mogoče sem bil na začetku presenečen nad tem, kako me je zadelo, tako da sem sprejel nekaj napačnih odločitev, ki bi me kmalu stale njene naklonjenosti," iskreno razloži simpatični didžej in doda, da je bilo zanju prelomno potovanje v Pariz.

Pariz se je zanju izkazal za veliko bolj prelomno potovanje, kot sta si lahko sploh zamislila. Peter je namreč Anjo v romantično prestolnico povabil z namenom, da bi si njeno ljubezen pridobil do konca življenja, in prstan na vrhu Eifflovega stolpa je bil za 18 let mlajšo novinarko nepričakovano, vendar pa vsekakor prijetno presenečenje.

"Še posebej zato, ker je le nekaj sekund pred nama v neposredni bližini mladenič pokleknil pred svojo izbranko in jo zaprosil za roko. Vsi zbrani na najvišji točki stolpa so ju pozdravili z bučnim aplavzom, sam pa sem izkoristil priložnost in Anji nataknil prstan, saj vem, da ne mara vzbujati takšne pozornosti. (smeh)"

Anja Kontrec

Dva meseca pozneje sta zaljubljenca izvedela veselo novico, da je božični večer v Parizu obrodil sadove, zato ni nič čudnega, da sta sinčku nadela ime Nik. Ta je par še bolj povezal, seveda pa sta se na odgovornost za malo štručko privajala kar nekaj mesecev. "Nikoli si nisem mislil, da bom postal očka, še posebej zato, ker se je to zgodilo tako na hitro, a moram priznati, da sem kar dolgo čakal, (smeh)" se na račun svojih let pošali Peter, ki je zadnjih 30 let večinoma posvetil nočnemu življenju in družabni glasbeni sceni, zaradi družinskih obveznosti pa jo je moral seveda za nekaj časa postaviti na stranski tir. To ne pomeni, da so njegova žurerska leta mimo, le čas za zabavo je malce premaknil na dnevni urnik, saj se bolj kot zabavam v diskotekah raje posveča zasebnim praznovanjem in poslovnim dogodkom.

Napisala K. M.
Fotografije Barbara Zajc

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story25/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 25/2017

Story 25/2017, od 15. 06. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri