Peter Poles bo Elvis Presley v oddaji Dan najlepših sanj

Peter Poles bo Elvis Presley v oddaji Dan najlepših sanj (foto: Pop tv) Pop tv
2. 12. 2017

Vsakdo izmed nas ima veliko želja. Pravijo, da ima bolan le eno, da bi bil zdrav. Peter Poles v oddaji Dan najlepših sanj že dlje časa uresničuje želje in s tem preseneti ter spravi v dobro voljo marsikoga, včasih pa gane tudi do solza.

Želje, ki so se izpolnjevale tekom oddaj, so bile raznolike, tako kot je raznoliko tudi življenje slehernega izmed nas. Nekatere izpolnjene želje pa niso ganile le tistega, ki se mu je želja izpolnila, temveč tudi občinstvo in občasno tudi vsega vajene kamermane.

Število oddaj je bliskovito naraščalo, saj so oddajo ljudje sprejeli z navdušenjem prav zaradi čustvene note, na kateri oddaja temelji. Nekomu izpolniti srčno željo, ki se je še do nedavnega zdela nedosegljiva, je nekaj najlepšega, kar lahko posameznika doleti. In v oddaji Dan najlepših sanj so jih izpolnili že mnogo.

Naj spomnimo, da je pred leti prav takšno oddajo vodil nizozemski voditelj Rudi Carell, zaradi česar se je Petra Polesa tudi prijel vzdevek slovenski Rudi Carell.

Nekaj o Rudi Carellu

Rudi Carell se je rodil 19. decembra 1934 leta v mestu Alkmaar na Nizozemskem. Kasneje se je preselil v Nemčijo, kjer si je ustvaril ime. V Nemčiji je najprej delal na radiu, kasneje pa je sprejel delo na televiziji, kjer si je tekom let ustvaril velik ugled in spoštovanje. Na televiziji je vodil več oddaj, med najbolj znanimi so predvsem njegove oddaje: Am laufendem Band, 7 Tage - 7 Koepfe, Die verflixte Sieben in Rudi Carrell show. Prav oddaja Rudi Carell show, ga je izstrelila med zvezde, ne samo v Nemčiji, temveč tudi drugod po svetu, saj so oddajo predvajale tudi druge televizije. Rudi Carell show se je predvajal tudi v Sloveniji in bil takrat s strani gledalk in gledalcev zelo dobro sprejet. Ta prisrčni Nizozemec, kot so ga radi v šali imenovali kolegi, je med letom 1988 in 1992 svojim gostom izpolnjeval najrazličnejše želje. Od popolnoma življenjskih do tudi malce nenavadnih. Prepoznaven je bil tudi po tem, da je v svoji oddaji rad zapel, nenazadnje je bil tudi pevec, ki je Nemčijo daljnega leta 1960 zastopal tudi na Evrosongu. Takrat uspeha ni požel, saj se je uvrstil na predzadnje mesto. Navkljub slabi uvrstitvi na Evrosongu, je Rudi Carell odpel kar nekaj uspešnic v Nemčiji. Še sedaj se najbolj predvajata njegovi skladbi: Wann wird's mal wieder richtig Sommer in Goethe war gut. Poskusil se je tudi v igralskih vodah, a uspeha kot ga je požel na televiziji tam ni doživel.

Umrl je 7. julija 2006 za pljučnim rakom. Po smrti je senco na njegovo ime vrgla obtožba njegove hčerke Caroline Kesselaar, ki ga je opisala kot samovšečnega tirana, ki se zanjo ni kaj dosti menil. Kasneje je sicer svoje izjave omilila, a senca nad njegovim imenom in dvom o njegovi resnični naravi je ostala.

O Petru Polesu

Peter Poles se je rodil 6. februarja 1978 v Slovenj Gradcu. Na televizijskih zaslonih ga videvamo že dolgo. Marsikdo se ga bo spomnil, iz nekoč priljubljene oddaje Videospotnice. Vodil je tudi Emo in oddaje kot so Zvezde pojejo, Slovenija ima talent, X Factor Slovenija ... Uspešen je bil tudi kot del tandema v oddaji Vid in Pero šov.

Pred časom si je skupaj s partnerko Niko Veger in njunima hčerkama Amelijo in Belo v elitnem Trnovskem predelu Ljubljane kupil hišo, ki sta jo temeljito obnovila in v njej ustvarila topel dom.

Peter Poles bo Elvis Presley

V današnji oddaji se bo Peter Poles preobrazil v Elvisa Presleya, saj bo njegov gost med drugimi tudi Zdravko, ki je verjetno največji slovenski zbiratelj zapuščine Elvisa Presleya. Že od 11 leta dalje ustvarja bogato zbirko in njegove največje sanje so povezane prav s pokojnim Elvisom.

V ta namen so se Petra lotili ustvarjalci oddaje znan obraz ima svoj glas in kakšen bo Peter kot Elvis, bomo lahko prav kmalu videli. Ali bo preobrazba Petra zanesla tudi v oddajo Znan obraz ima svoj glas, za sedaj ostaja še skrivnost.

Želje so raznolike

V oddaji bomo lahko prisluhnili tudi zgodbi Marjana in Angel, ki sta se našla prek časopisnega oglasa in sta po desetih letih še vedno srečno zaljubljena. Marjan je Angeli izkazal svojo ljubezen s podoknico, Angela pa mu želi svojo ljubezen izkazati z izpolnitvijo njegove velike želje.

Ganljiva je tudi zgodba gospe Marice, ki je gospa premnogih modrosti, ki jih rada deli z družino. Ko je zbolela, se je najbolj bala izgube las, saj potem ne bi mogla več uporabljati glavnika, na katerega zelo pogosto tudi zaigra. Ker je gospa skromnih želja, so ji uresničili njeno veliko željo.

Naj bo Peter Poles slovenski Rudi Carell ali ne, nekaj je gotovo: ljudje so ob izpolnjenih željah srečni. To pa je v tovrstni oddaji in seveda tudi v življenju samemu kot takšnemu najpomembnejše!

Aleš-Rod Foto: arhiv POP TV

Dan najlepših sanj