Peter Poles in Vid Valič - prvi kupuje hišo, drugi pa gostilno?!

Tako Vid kot Pero 
sta ljubitelja 
dobrega piva, kot 
pravita, pa si ga na 
vsakodnevni ravni le malokrat 
privoščita. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
28. 9. 2015

Zdaj se je začelo zares. Vid Valič in Peter Poles sta le dan pred izidom naše revije zakorakala v novo sezono oddaje Slovenija ima talent, njun novi uspeh pa smo želeli pozdraviti tudi pri Novi. In čeprav sta Pero in Vid polno zaposlena televizijca, smo se z njima sestali v hiši piva in kulinarike Katrca, pod katero se vse od začetka poletja podpisuje tudi zgovorni Velenjčan. 

Ko sva se s Petrom usedla k mizi na vrtu prenovljenega lokala Katrca, sva bila sama. Začetno tišino je potem kaj kmalu prekinilo zvonjenje njegovega telefona – bil je Vid. Na razočaranje številnih medijev, ki so se na dolgo in široko razpisali o tem, da s Petrom skupaj odpirata lokal, je bil Vid tukaj namreč prvič, za pot do lokala je potreboval dodatna navodila. Kako prikladno, glede na to, da smo se z dvojico na neki način sestali tudi zato, da polemiki o njunem skupnem poslu končno pridemo do dna. In smo. Še pred njegovim prihodom. Kot nam je pojasnil Peter, je do nesporazuma namreč prišlo že ob pošiljanju vabila, saj je nanj napisal, da s prijatelji odpira lokal. "Kot kaže, jih večina misli, da je Vid moj edini prijatelj, zato so napisali, da sva se skupaj podala na to pot. Sicer pa nihče ni preveril, ali je to resnica ali ne," je povedal. "Novica pa ni bila samo to, da zdaj midva skupaj to vodiva, ampak da sva to kupila. Ker, saj veste, midva skupaj imava milijon in pol evrov, da si to lahko privoščiva," je z nežnim priokusom besa novico pokomentiral Vid in dodal, da je bila glavna šala celotne situacije ta, da so ga ljudje klicali, ali jim lahko priskrbi delo v Katrci.

V povezavi s tem pa se je pred kratkim rodila nova polemika. V javnosti je namreč zašelestela novica, da naj bi se Peter, ki že dlje časa razmišlja o nakupu nove hiše, svojim sanjam odpovedal na račun denarja, ki ga je investiral v omenjeni gostinski lokal. "Z dvema kolegoma iz gostinskih voda imamo ta lokal v najemu. Investicija v hišo je neprimerljiva z mojim prispevkom v gostilno. Moje sanje o novi hiši tako ostajajo, ker dejstvo je, da nam je zdaj v stanovanju malce tesno," pojasnjuje in dodaja, da bi s partnerico Niko rada našla hišo, v kateri bi se počutila tako dobro, kot se v sedanjem stanovanju. "Dekleti sta zdaj toliko veliki, da potrebujeta svoji sobi, svoji delavni mizi in tega jima v tem stanovanju ne moreva ponuditi. Sicer pa sva pri izbiri hiši izbirčna tako, kot sva bila pri izbiri stanovanja. Verjetno sva si pred nakupom tega stanovanja ogledala okrog 30 možnosti in verjamem, da bo zdaj podobno," nam je še povedal.

■ KAJA MILANIČ