Peter Poles izpolnil željo slepi Ireni

Peter Poles izpolnil željo slepi Ireni (foto: Neja Jesenko) Neja Jesenko
Vir: Lady
31. 10. 2018

V oddaji Dan najlepših sanj so izpolnili željo slepi Ireni Temlin, ki se je želela povzpeti na Triglav.

Tako je ekipa z voditeljem Petrom Polesom na čelu aktivirala gorsko vodniško ekipo, s katero so se odpravili na Triglav in Ireni izpolnili največjo željo. “Trudim se, da me slepota v življenju ne ovira. Res poskušam živeti maksimalno, tako kot sem prej. Nima smisla, da človek obupa, se zapre med štiri stene in čaka, da bo mogoče kdo prišel,” je povedala Irena.

Srečnica je še povedala, da je bil to njen drugi vzpon na Triglav, saj ga je osvojila, ko je bila stara 15 let: “Mislim, da bi me bilo bolj strah, če bi videla tiste prepade.” Vzpon je trajal nekoliko dlje, a ni bila težava v Irenini slepoti, ampak so pohodniki spoznali Petra Polesa in Ireno, zato so želeli z njima narediti selfije. “To nas je kar precej upočasnilo,” razlaga z nasmehom.

“Ko smo hodili in so mi povedali, da imamo še nekaj metrov do stolpa, so mi že pritekle solze. Imela sem občutek, da sem zmagala, da sem zmogla. Sama sebi sem govorila, bravo, uspelo ti je,” je povedala Irena, ki je na vrhu zapela Reginino pesem Dan najlepših sanj.

Besedilo: A. P. K. // Fotografiji: Neja Jesenko