Peter Poles je razkril svojo največjo željo

Peter Poles je razkril svojo največjo željo (foto: Marko Delbello Ocepek, arhiv Pop TV) Marko Delbello Ocepek, arhiv Pop TV
Vir: Lady
30. 9. 2017

Peter Poles zase pravi, da ni komik, čeprav smo ga gledalci poznali kot tistega, ki se rad pošali. "Nekako privilegiranega se počutim, da lahko delam takšno oddajo, kot je Dan najlepših sanj. Zdi se mi, da je prišla ravno ob pravem času, da raziščem tudi svoje druge voditeljske in osebnostne komponente." Želje rad izpolnjuje tudi svojima hčerkama, ki pa sta še vedno najbolj navdušeni nad očkovim vodenjem oddaje Zvezde plešejo.

Oddaja Dan najlepših sanj že četrto sezono vstopa v svet uresničenih želja in čustvenih trenutkov. Oddaja je polna ganljivih zgodb in nasmejanih obrazov, v tej sezoni pa bodo na vrsti predvsem srečanja z daljnimi, morda že izgubljenimi družinskimi člani in prijatelji. Tako bodo še dodatno poskrbeli, da nas preplavijo najgloblja čustva. Petra Polesa, simpatičnega Velenjčana, njegova vloga uresničevalca skritih želja izjemno veseli.

Zanimivo je, da so koncept takšne oddaje, kjer bi uresničevali skrite sanje, začeli uresničevati že v oddaji Slovenija ima talent. "Koncept me je takoj prepričal že ob testnem presenečenju na Talentih, ko smo Luki Šuntnerju pripeljali njegovega velikega idola Mladena Grdoviča in doživeli res pristno veselje in solze sreče ter neverjetno pozitiven odziv občinstva. Že takrat sem vedel, da bi podobne stvari z veseljem počel tudi v razširjeni izvedbi oddaje. No, potem smo želje uresničevali kot del VIP Šova, se tam še malo izpilili, potem pa krenili v solo oddajo."

V teh treh letih, kolikor že lahko gledamo oddajo ob sobotah, je na naslov oddaje Dan najlepših sanj priromalo že 10 tisoč želja. Kako se sploh odločiti, komu jo uresničiti? "Da ne bi doživljal raznih lobiranj potencialnih tarč, so me iz osnovnega vpogleda v želje izločili, pa tudi s produkcijskega stališča je najbolj prav, da želje izbirajo kreativni direktorji in uredniki. O tem, katere želje dejansko uresničimo, pa odloča več medsebojno odvisnih in od želje do želje različnih dejavnikov ..."

Rad osrečujem druge!

"Zelo me osrečuje že to, da osrečujemo druge, drugače pa predvsem, da imam čas zase in svoje bližnje, delo z rokami, ki mi je kot neke vrste meditacija, kolesarjenje z družino, narava in klasično – eno pivo s prijatelji," pove Peter o tem, kaj osrečuje njega. Tudi sam ima skrito željo – kdo ve, zdaj, ko jo je izdal, pa morda tudi njega pričaka kaj oziroma kdo v studiu. "Trenutno iščem star mizarski ponk za v delavnico. Z veseljem bi se srečal z Derrenom Brownom, da mi pokaže kakšen trik in izda kakšno poslovno skrivnost, sicer pa se mi želje bolj ali manj sproti kar lepo uresničujejo," prizna Peter.

Je očka dveh hčerkic, Amalije in Bele, ki ju ima s partnerico Niko Veger, znano lepotno blogerko. Očka svoji deklici rad osreči in jima izpolni želje, pravi, a vseeno le tiste 'ta prave'. "Hčerkici najbolj osrečim s tem, da sem z njima, ko me potrebujeta, in tudi tako, da z malenkost bolj odraslo miselnostjo selekcioniram njune otroške želje in izpolnim tiste 'ta prave'!" Seveda ga radi gledata in sta navdušeni nad oddajo. "Amalijo že zelo zanima, kaj počnemo in koga presenečamo, velikokrat greva tudi že bolj v detajle izvedbe, a vseeno sta na splošno veliko večji fenici mojega drugega projekta Zvezde plešejo. Bleščice le naredijo svoje," v smehu pove Peter, in ko ga vprašam, kako na njegovo delo gleda njegova Nika, izstreli: "Povsem isto!"

Ljudi spravlja v jok v pozitivnem smislu

Oddaja Dan najlepših sanj je polna globokih čustev, joka in solz ganjenosti tistih, ki so se jim uresničile najbolj skrite želje, o uresničitvi katerih so le sanjarili. Tudi Petru kdaj pride kakšna solza v oko, pa vendar je zanj malenkost drugače. "Seveda me situacije ganejo, a v bistvu že tako dobro vnaprej poznam potek oddaje, da presenečenj zame bolj ali manj ni in najbolj čustvene trenutke pričakam pripravljen. Sem pa kljub temu moral že nekajkrat požreti slino, globoko vdihniti in nadaljevati z rahlo na silo ponižanim tonom."

Svoje oddaje gleda tudi doma, a kot profesionalec. "Pogledam oddajo, pa mi je kar 'fajn'. Dejansko se težko spravim k ogledu oddaje, ker je navadno vrag v detajlih, teh pa kar mrgoli. A potem, ko sem enkrat pred televizorjem in se sprijaznim s situacijo, mi kar steče in sem večinoma z izdelkom zadovoljen ... na splošno." Zaveda se, da dela edinstveno oddajo, saj je njegova služba pravzaprav pomoč drugim. Le kaj je lahko lepšega! "V bistvu se počutim privilegiranega, da lahko počnem nekaj takega, in vem, da podobno čuti večina ekipe. Vsi radi pomagamo in želimo tudi zato svoje delo opraviti čim bolj profesionalno in požrtvovalno. Skozi snovanje oddaje smo uvideli tudi, kako malo je dejansko treba, da človeku polepšaš življenje – v bistvu se je treba samo poslušati, potem pa se odločiti in stopiti v akcijo."

Od Talentov do uresničevalca skritih želja

Peter je kot voditelj prisoten že zelo dolgo, celih 15 let. Ker smo ga poznali kot tistega, ki nas rad nasmeje, me je zanimalo, ali je želel prestopiti v drug žanr, torej v vodenje oddaje, kjer so na tapeti pristna čustva ganjenosti, in ne šaljivost? "Ne vem, nekako se je kar zgodilo, organsko razvilo ... Na televiziji sem že več kot 15 let, tako da je popolnoma normalno, da se v takem časovnem obdobju kot človek spreminjaš, razvijaš. Od začetka sem bil znan kot voditelj, ki se rad pošali, potem pa je prek Talentov in VIP Šova stvar prerasla do te mere, da so me ljudje začeli dojemati in opisovati kot komika ... Kar pa v bistvu nisem. Tako da se mi zdi, da je oddaja DNS prišla ravno ob pravem času, da raziščem tudi druge svoje voditeljske in osebnostne komponente."

Petra sem sicer ujela ravno v trenutku, ko se je odpravljal na letališče. Malo mi je dal misliti – nikoli ne vemo, kdaj bo prišel naš dan najlepših sanj. "Intervju zaključujem na letalu v Beograd, kamor se peljem presenetit osebo v sklopu oddaje Dan najlepših sanj. Na letališču sem spoznal zanimivega človeka in vseskozi debatirava, tam me v nizkem startu čaka naša ekipa – če se bo nadaljevalo v tej smeri, lahko da bo tudi danes moj dan najlepših sanj. Na splošno pa nimam nekih ogromnih želja – oziroma če citiram prijatelja: Moj dan najlepših sanj je tudi, da vstanem, ko se zbudim, potem sem pa 'fraj'."

Eva Jandl