Peter Poles: Zida in gradi sredi Ljubljane

Peter Poles: Zida in gradi sredi Ljubljane (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
26. 9. 2016

V reviji Nova smo že pisali, kako si je Peter Poles, voditelj priljubljen oddaje Dan najlepših sanj, uresničil veliko željo in kupil hišo v prestolnici za svojo družino. Tokrat razkrivamo njeno podobo v fazi temeljite prenove, Peter pa svoje sledilce na družabnih omrežjih razveseljuje tudi s posnetki starega pohištva, ki ga odda najboljšemu ponudniku.

Na naš elektronski naslov nova@adriamedia.si smo prejeli fotografije Polesove nove rezidence, očitno pa je paparacinja tudi Petrova velika oboževalka, saj je zapisala: "Vesela sem, da se bo Peter preselil na naš konec Ljubljane. Radi ga gledamo po televiziji in veseli smo, da je tudi sam v resnici vesel in zadovoljen družinski človek. Prepričani smo, da mu bo kdorkoli od sosedov tudi rad priskočil na pomoč ali zavihal rokave, če jo bo potreboval."

Hiša je v Trnovem, v eni najbolj priljubljenih ljubljanskih četrti, blizu strogega centra prestolnice, a vendarle dovolj oddaljena, da imajo dovolj miru in ni več čutiti mestnega vrveža. Hiša se sicer še prenavlja, okoli nje se vrstijo obrtniki, zidarji in drugi delavci, ki Petru pomagajo. Očitno pa sta se Peter in njegova draga Nika lotila res temeljite prenove hiše, ki je stara že nekaj desetletij, temu primerno pa je bilo notri še tudi nekaj starega pohištva. Znotraj hiše bodo tako ostale le gole stene (kar se vidi tudi na njunih fotografijah, ki jih objavljata na družabnih omrežjih). Peter in Nika, tudi sama prava 'trendsetterja', bosta hišo tako najverjetneje prenovila v sodobnem slogu in ji dodala svoj osebni 'trendsettorski' pečat.

Staro pohištvo

Peter in njegova draga Nika Veger sta na Facebooku objavila fotografije pohištva, ki sta ga oddala najboljšemu ponudniku oziroma ga podarila. Najprej je bila to stara, a še vedno zelo elegantna omara, nato pa še retro harmoni vrata. Seveda je bilo za tovrstne elemente nekoliko težje dobiti interesente.

Tekst: Maja Muhič