Peter Prevc: "Dovolj obveznosti, gremo skakat!"

4. 12. 2016 | Vir: Nova
Deli
Peter Prevc: "Dovolj obveznosti, gremo skakat!" (foto: Profimedia)
Profimedia

Skakalci so bili zadnje dni v Kuusamu na Finskem, kjer se je začela letošnja sezona, še pred odhodom na sever pa nam je uspelo ujeti lani najboljšega orla, Petra Prevca, ki so ga številne obveznosti v jeseni dodobra izmučile.

Še pred odhodom na Finsko je tako priznal, da že komaj čaka sneg pod nogami in menjavo okolja, ki je vedno še kako dobrodošla.

"Želim iti stran in se umakniti od medijskega trušča, različnih obveznosti in pritiska. Rad bi se umiril in do konca spočil," je priznal Pero. Za njim je dolgočasno obdobje, ko so dneve zaznamovali le treningi in malce počitka. Vse skupaj se je že preveč ponavljalo in rutina je začela motiti tudi našega skakalnega šampiona. Že pred začetkom sezone je želel preizkusiti še druga smučišča, vendar to ni bilo ravno mogoče. Prav zato se je nadvse veselil začetka sezone na Finskem, saj se je želel prepričati o svoji formi. "Le tako lahko vidim, kako sem pripravljen se soočiti z novimi izzivi. Rad bi videl, ali sem zanič ali dober. Osredotočil se bom na pomembne stvari pa bomo videli," je prepričan Peter, ki se je sicer pred odhodom v Kuusamo sproščal tudi s pohodi v hribe. Čeprav trenerji nad njegovimi gorskimi podvigi niso najbolj navdušeni, bi se naš odlični skakalec večkrat želel povzpeti v hrib. Kot je zaupal novinarjem, ga vrhovi nadvse umirijo, kar pa pozitivno vpliva tudi na psihično pripravljenost v novi sezoni.

MAJA MUHIČ

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave