Peter Prevc: "Na tekmah je prisoten dodaten pritisk!"

Peter Prevc: "Na tekmah je prisoten dodaten pritisk!" (foto: Igor Zaplatil, Goran Antley) Igor Zaplatil, Goran Antley
Vir: Story
17. 1. 2017

Novoletna turneja se počasi bliža koncu, še pred odhodom na avstrijske in nemške skakalnice pa nam je uspelo ujeti največjega junaka pretekle sezone Petra Prevca. V zadnjih decembrskih dneh se je lahko namreč malce odpočil, se umaknil in preživel mirne praznike v krogu družine.

"Prihodnosti napovedovati ne more nihče, lahko si le zadaš načrt in se trudiš delati, kar je v tvoji moči. Verjamem, da se bo vse lepo razvilo, sem pa bil vesel, da smo bili med prazniki prosti. Tako smo imeli nekaj tekmovalnega miru. Po slabi tekmi imaš v glavi nekaj idej, kako bi lahko popravil, pa ti na treningu morda uspe, na novi skakalnici pa te čakajo novi izzivi in ideje. Lahko hitro zmanjka časa, da ideje uresničiš, med prazniki pa smo imeli nekaj časa, da smo uredili misli," je razkril naš izjemni smučarski skakalec, ki ob tem prizna, da se je glede na dogajanje v zadnjem mesecu težko boril za kakršnokoli boljšo uvrstitev na novoletni turneji. Sam je stavil predvsem na potrpežljivost, saj se že iz lanske sezone dobro zaveda, da je novoletno turnejo treba reševati po korakih. Po krizi v zadnjih mesecih se mu je v glavi nabralo lepo število idej, s katerimi bi situacijo lahko rešil, vendar pa je pri tem nastala težava.

"Problem je, da nobena ne deluje," je v smehu pojasnil Peter in priznal, da ni bilo časa za umiritev, s katero bi lahko ozavestil nekatera dognanja. Prav zato zdaj upa, da bo bolje. "Na treningih lahko vse poteka brez težav, medtem ko je na tekmah prisoten dodaten pritisk. Nekaj časa sem želel preživeti sam, nisem želel biti obkrožen z vprašanji. V decembru sem želel uživati v lepih praznikih," nam je zaupal najboljši skakalec lanske sezone, ki o teorijah za neuspeh ne želi razglabljati. Kot je priznal, se mora predvsem sprijazniti s skakalnico, treba pa bo povezati tudi telo in misli v glavi. "Puško še imam, nabito," z nasmehom prizna Peter, ki se dobro zaveda, da vsak človek kdaj doživlja krizo, zato upa, da se bo njegova čim prej rešila. Ob tem se je dotaknil tudi uspehov brata Domna, ki ne kaže velike želje po komunikaciji z novinarji: "Domen posluša, vendar ga ne smeš preveč obremenjevati. Vsa ta neobremenjenost je njegova največja prednost, saj se ne obremenjuje z dogajanjem okrog sebe. Trenutno je zavit v svoj kokon in bolje je tako."

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Igor Zaplatil, Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story02/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 02/2017

Story 02/2017, od 05. 01. 2017