Peter Prevc napoveduje nove projekte

Peter Prevc napoveduje nove projekte (foto: Profimedia, Goran Antley, Primož Predalič) Profimedia, Goran Antley, Primož Predalič
Vir: Story
10. 3. 2016

Ta vikend je postalo jasno: slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je postal zmagovalec svetovnega pokala in s tem čudovitim dosežkom kronal že 13. zmago v tej sezoni.

Naš orel bo tako pred domačim občinstvom v Planici dvignil veliki kristalni globus, zato bo razlogov za slavje v dolini pod Poncami dovolj. Pred njim je to v sezonah 1996/97 in 1997/98 dosegel tudi Primož Peterka, ki je prav v nedeljo praznoval svoj 37. rojstni dan. Pero je priznal, da je bil na Finskem precej bolj živčen kot pa pretekli vikend v Almatyju, saj se je s skakalnico odlično ujel, zato je poznal recept za dober skok. Nervoza je popolnoma izginila že pred skokom, vendar priljubljeni orel o počitku ne razmišlja. Povedal je, da bo sezono nadaljeval povsem umirjeno, saj želi biti čim bolj izpopolnjen kot skakalec, ne le z lovorikami, temveč tudi s tekmami. Peter, ki je poskrbel za pravo evforijo med Slovenci že pred koncem sezone, pa napoveduje zanimiv razplet sezone tudi v Planici. Ob izrednem uspehu so mu čestitali nekateri znani Slovenci, med drugim se je z druge strani Atlantika oglasil košarkar Goran Dragič, veliko navdušenje je s sledilci delil tudi Jakov Fak, deskar Žan Košir pa ga je pozdravil v klubu prejemnikov velikega kristalnega globusa.

Vendar pa se mu tokrat v Kazahstanu ni pridružila njegova draga Mina, ki je učiteljica smučanja v Kranjski Gori. Le dan pred veliko zmago je namreč na spletnem profilu Minin Cukr objavila mamljivo sliko mamine orehove potice, s katero se očitno rada posladka tudi sama. Mina sicer prijateljuje z nekaterimi velikimi imeni slovenskega smučanja, med drugim našo šampionko Tino Maze. Slednja ji je sredi februarja podarila par čudovitih uhanov Zlatarne Celje, ki jih tudi sama pogosto nosi. Mina je ob tem zapisala: "Velik si toliko, kolikor imaš Veliko srce. In tako zelo čudovito je, da so Veliki ljudje del mojega sveta. Hvala, draga Tina Maze." Med velike ljudi Mina zagotovo šteje tudi svojega Petra, ki že napoveduje nove projekte, ki bodo sledili v tem letu. Na svojem spletnem profilu je namreč Pero opozoril, da se dogaja nekaj prav posebnega. Kmalu bo namreč začela delovati njegova spletna stran, na kateri obljublja tudi spletno trgovino.

Napisala Andreja Korenčan
Fotografije Profimedia, Goran Antley, Primož Predalič

Značke: Peter Prevc
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 10/2016

Story 10/2016, od 03. 03. 2016