Peter Prevc ne skriva več, da je ga je tole v karieri zares zelo motilo in zdaj je tega konec

28. 3. 2024
Deli
Peter Prevc ne skriva več, da je ga je tole v karieri zares zelo motilo in zdaj je tega konec (foto: Profimedia)
Profimedia

Smučarski skakalec Peter Prevc ne skriva več, da je bilo tole zares moteče.

Slovenski skakalni as Peter Prevc se je od tekmovalne kariere poslovil s šestim mestom v Planici. V izteku letalnice so ga po zadnjem poletu pričakali družina, prijatelji in ostali, ki so ga podpirali med šampionsko kariero. Mednarodna smučarska zveza je po zadnjem skoku za nekaj minut prekinila tekmovanje in pustila trenutek slave 31-letniku iz Selške doline, ki je dosegel številne rekordne znamke in spisal ogromno uspešnih zgodb skozi 15 sezon trajajočo kariero na najvišji ravni.

Ob številnih rekordih se je Peter Prevc poslovil s 24 zmagami v svetovnem pokalu in skupno 63 stopničkami med posamezniki. Z rojaki je bil del vseh 12 slovenskih ekipnih zmag, na olimpijskih igrah je osvojil štiri kolajne, na svetovnih prvenstvih tri, v poletih pa je na SP petkrat stal na odru za zmagovalce. Poslovil se je na vrhuncu, na najlepši možen način. Odkar je v začetku februarja oznanil slovo, so njegovi dosežki rasli. V svetovnem pokalu je vknjižil štiri druga mesta, se veselil naslova na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih na Kulmu, pred domačimi navijači v Planici pa mu je s petkovo zmago uspel veliki met.

V karieri ga je večkrat iritirala njegova teža in tega ni skrival. "V karieri je mene teža zelo iritirala, da ni šla dol, saj gor je šla hitro, ampak dol pa ni hotela iti. Ne vem, ko ti ne gre, te vse moti, ali pa kdaj, ko se ne najdeš z opremo, ko jo moraš naštudirati. Ko jo konec sezone končno osvojiš, pa pri Fisu spet spremenijo pravila in greš spet na novo," je bil iskren v pogovoru za STA.

"Ali pa kdaj, ko se ti zdi, da pravila niso enaka za vse, pa te to jezi, pa ko je vetrovna tekma ali ko imaš tri tekme zaporedoma slabe pogoje. Ko ti gre in si v formi, imaš vedno dobre pogoje, ko pa ne gre, se ti pa tudi pogoji ne sestavijo. To so res stvari, ko mislim, da moraš začeti v nekaj verjeti," je bil povsem iskren Peter, ki bo odslej pri teži lahko veliko bolj sproščen, saj ne bo potreboval gledati na vsak gram.

"Veselim se novega poglavja," je ob koncu dejal Prevc in prav gotovo mnoge zanima, kakšno bo to novo poglavje, kaj bo odslej delal in kam se bo usmeril. "Najprej moram pri sebi ugotoviti, kaj mi sploh 'paše' oziroma v kaj bi se res vrgel s srcem in dušo, ker nekam iti sedet samo zato, da imam plačo, mi še ni treba. Ali bom ostal v skokih ali ne, bomo pa videli. Treba je imeti okoli sebe dober kolektiv, ki ima podobne ambicije in pogled na šport, kot ga imaš sam," je še dodal.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel