Peter Prevc doslej tega ni vedel in na to ni niti pomislil, a zdaj je zanj preprosto vse drugače!

29. 3. 2024
Deli
Peter Prevc doslej tega ni vedel in na to ni niti pomislil, a zdaj je zanj preprosto vse drugače! (foto: Bobo)
Bobo

Minuli konec tedna so bile oči cele Slovenije uprte v Petra Prevca.

Naš najboljši smučarski skakalec se je namreč športno upokojil. Od takrat je minilo malo časa, a morda le dovolj, da je Peter Prevc lahko strnil vtise. V teh dneh je bil resnično v središču pozornosti, in morda si bo za prihajajoče praznike lahko le malce oddahnil.

Pri Slovenski tiskovni agenciji so z našim športnim asom opravili razgovor, v okviru katerega je razkril marsikaj zanimivega. Zaenkrat še ne ve, kaj bo točno počel v prihodnosti, jasno pa je, da bo tisto, česar se bo lotil, delal z dušo in s srcem. Tako kot je to počel v času svoje bleščeče športne kariere.

Prikupil se je mnogim oboževalcem - s svojo srčnostjo, pogumom, odkritostjo in skromnostjo, tako da ga bodo res pogrešali na športnem prizorišču. A življenje gre naprej - tudi Petrovo - in prepričani smo, da bo našel v prihodnjih delovnih izzivih tako strast in navdušenje, kot ju je gojil do svojega športa.

No, kolegi pri STA so ga med drugim vprašali, kako je biti "penzionist." Njegov odgovor je bil nadvse iskren in vnovič mu je uspelo preprosto navdušiti! "Zdaj jih razumem, da nikoli nimajo časa (smeh). V bistvu res še nisem imel časa, da bi pogledal nazaj. Jaz menim, da se morajo misli same urediti," je poudaril Peter.

Dodal je še, da ni človek, ki bi rekel, zdaj pa moram to razmisliti in da nato o tem razmišlja. "Raje grem na kakšen sprehod, in razmišljam 10 sekund o stvari, ki jo moram rešiti, pa 10 sekund o tem, kaj moram kupiti v trgovini, pa 10 sekund o tem, kdaj bom šel avto 'tankat'. Ko pridem nazaj s sprehoda, imam vse 'pošlihtano'. Za zdaj žal tega časa še ni bilo, ampak sem pa pogledal za nazaj, kaj se je čez vikend dogajalo," pravi Peter.

No, mi smo prepričani, da v vsakem primeru ne bo prav dolgo miroval. Seveda bo zdaj lahko več časa posvetil svoji družini, ki mu je vedno stala ob strani, in si malce spočil v objemu najbližjih. Potem pa bo spet prišel čas za nekaj novega in zagotovo mu bo šlo kot po maslu. Bravo, Peter!

Preberite še:

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel