Petra (Gostilna išče šefa): Prazniki so tu!

25. 12. 2012 | Vir: Nova
Deli

Petra ni navdušena le nad kuhanjem, ampak so njene sposobnosti mnogo širše. Svojo kreativnost je začela uriti že v srednji aranžerski šoli.

»Že kot otrok sem se navduševala nad ustvarjanjem. Z mamo in babicama sem se rada sukala za štedilnikom, z očetom pa sem rada slikala. Če se je le dalo, sem se z očetom udeležila tudi kakšne likovne kolonije v naravi, sicer sem bila najmlajši član, ampak se spomnim, da sem neizmerno uživala. Oče je v preteklosti ljubiteljsko slikal in občasno naredil tudi likovne razstave. Veliko sva ustvarjala skupaj. Nad mojimi izdelki se je navduševala tudi učiteljica likovnega pouka v osnovni šoli, posledično sem obiskovala tudi likovni krožek,« nam je zaupala Petra.

Obiskovala je srednjo aranžersko šolo, kjer je pridobila potrebna znanja za urejanje ambienta in po končanem šolanju tudi ponudbo za službo od učiteljice oblikovanja in aranžiranja. Vendar je v sebi čutila potrebo po novih znanjih in se je odločila za študij podjetništva.

»Skozi svoje šolanje sem delala po gostinskih lokalih in veliko aranžirala. Prvič pa sem se zaposlila v izobraževanju odraslih, zraven svojega dela sem prek projektov EU črpala nepovratna sredstva in v neformalnem izobraževanju organizirala brezplačne ustvarjalne delavnice. Zadnjih pet let sem delala v igralništvu in z veseljem sem tudi tam priskočila na pomoč pri dekoraciji, saj dobro razumem tovrstno dejavnost in vem, da je za igralnico zelo pomemben tudi ambient,« pa je opisala še svoje delovne izkušnje, vse povezane tudi z urejanjem ambienta.

Napisala Nina Keder

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem