Petra Kovačević: “Vse smo bile v življenju že kdaj prevarane!”

Petra Kovačević: “Vse smo bile v življenju že kdaj prevarane!” (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
12. 1. 2016

Mlado hrvaško pevko Petro Kovačević slovensko občinstvo najbolje pozna po hitu Buka galama, ki je letošnje leto pogosto odmeval po klubih in nekaterih radijskih postajah. Pred zgovorno pevko je naporno leto, saj jo že v začetku čaka izdaja prvega albuma in veliko koncertov, vendar samska lepotička odmora ne potrebuje, saj meni, da je še premlada.

Otroštvo mlade pevke je povezano s številnimi selitvami in veliko družino, saj je odraščala v družini z bratom Lukom in devetimi rejniškimi otroki, ki sta jih posvojila njena starša. Povedala nam je, da je ena izmed najzanimivejših prigod v njenem življenju prav njeno otroštvo, ki ga je preživljala v tako veliki družini.

"Menim, da je nemogoče opisati, kako je živeti s toliko člani. Imela sem čudovito otroštvo, ki je spominjalo na risanko Heidi, ki se dogaja v majhni vasi. Odraščanje v mali vasi ima določene prednosti, saj so se starši lahko ogromno ukvarjali z nami. Zato se mi je zdelo čudno, ko smo se preselili v večje mesto," nam je zaupala Petra, ki je otroštvo preživela v majhni istrski vasici Oprtalj. V mladosti se je ukvarjala z baletom, ki pa ga je zaradi selitve v mali kraj morala opustiti, zato pa je lahko še večjo količino energije vložila v petje. "Sem samouk, kar se petja tiče, saj sem že od otroštva vedela, da bom postala pevka. Druge možnosti ni bilo," je povedala Petra, ki ni skrivala svojih pevskih ambicij in se je pogumno prijavila na kar nekaj glasbenih tekmovanj in festivalov. Z 12 leti pa je izdala svojo prvo skladbo Veliko srce, in sicer skupaj s priljubljenim Borisom Novkovićem. Med osnovno šolo se je nato z družino preselila v Novaljo, svojo pevsko kariero pa nekaj let zatem nadaljevala v Zagrebu.

Za fanta ena in edina

V svoji zadnji pesmi Petra prepeva o varanju in maščevanju, ki bi ga bil fant deležen. Zakaj pa si je izbrala prav to tematiko? "Mislim, da smo bile že vse v življenju kdaj prevarane. Verjemite, tudi tiste, ki mislijo, da ne. Pesem sem posvetila vsem prevaranim dekletom, da pozabijo na fanta, se zabavajo in tako prebolijo zvezo," nam je objasnila Petra, katere srce pa je trenutno še prosto. Kot nam je zaupala, v ljubezni išče predvsem pozornost, saj ji je zelo pomembno, da je za fanta ena in edina. Poleg tega pa veliko stavi tudi na ljubezen in kemijo, ki pa jo je po njenem mnenju treba vsakič znova obnavljati. In kakšnega fanta išče? "Danes ne poznam odgovora na to. Vsak fant, ob katerem mi zaigra srce, nimam pa določenega tipa kar se zunanjega videza tiče. Pa seveda humor in sproščenost," nam je zaupala zgovorna Hrvatica. Kljub številnim koncertom in vedno novim pesmim, ki jih pošilja na trg, pa meni, da ji ostane še dovolj časa za ljubezen. "Ljubezen te nosi v tem poslu in ob enem poganja ta svet. Pevcem je super, kadar smo žalostni, saj še lažje pokažemo svoja čustva, zato me tegoba kar nekoliko veseli," dodaja.

Ne boste je videli v Playboyu

Ob pogledu na njene spote boste opazili kar nekaj gole kože, saj Petra rada razkaže svojo lepo postavo. Vendar s treningi ne pretirava, saj telovadi le dvakrat tedensko, po novem letu pa se je zaobljubila, da še nekoliko večkrat.

"Kila gor ali dol, pomembno je, da sem sama sebi všeč in se imam rada," pove Petra. Čeprav je bila vzgojena v verni katoliški družini, pa o goloti razmišlja nekoliko drugače. Po njenem mnenju je razlika med vulgarnostjo in seksapilom. V tem, da pokaže svoje lepo oblikovano telo, ne vidi ničesar slabega, saj je sama odgovorna za tako dobro postavo. Za Playboy pa se vendar ne bi slikala gola. "Nikoli! Sicer nikoli ne smeš reči nikoli, vendar se za zdaj v tej reviji ne vidim," ostaja prepričana pevka. Po drugi strani pa trenutno ne razmišlja niti o poroki. "Vsak naj naredi, kar hoče, saj ima vsak pravico upravljati svoje življenje. Rada si ogledujem poročne obleke, saj so naravnost prečudovite, vendar bo do moje poroke preteklo še kar nekaj časa," zatrjuje. 

Nika Arsovski