Petra Lavtar Slapar: Čustva so udarila na dan!

Vir: Lea
21. 9. 2011

Ko se je slovenska pevka Petra Lavtar Slapar z možem, šamanom Robertom Lavtarjem, preselila v Prekmurje, je začela tudi sama ustvarjati glasbo.

Petra, ki si je vedno prizadevala za to, da bi bila sama svoj gospodar, kar se tiče glasbenega dela, je tako v Prekmurju našla svoj mir za ustvarjanje, ka­terega zadnji plod je ‘Am I running to me’, skladba v angleškem jeziku. Tako kot njene prejšnje tudi ta govori o človeku, njegovi notranjosti in sreči, njegovih čustvih in dojemanju čustvenega sveta. In prav ta skladba je s pomočjo priznanega režiserja spotov pred kratkim dobila tudi videopodobo.

‘’Z režiserjem Dejanom Baboškom, ki je pred časom ustvaril odlične spote za Aniko Horvat, Make up2, Trkaja, Tinkaro Kovač in druge, sva se spoznala prek portala Facebook,’’ nam pove o začetku sodelovanja Petra, ki je od nekdaj veljala za računalniško poznavalko in navdušenko.

‘’Dejanu je bil všeč moj zadnji singel in tako sva se na njegov predlog odločila, da posnamemo še spot. Ker ga že nekaj časa nisem naredila, mi je bila ideja všeč, ko pa sem si na YouTubu ogledala še njegova dela, sem bila takoj za,’’ prizna Petra, ki je zdaj ponosna na nov izdelek, ki že dosega lepe številke ogledov na omenjenem portalu.

Ne prav lahko delo

Petra in Dejan sta tako skupaj zbrala ekipo in s pomočjo stilistov Incognitodesign se je začelo resno, ne prav lahko delo, ki je potekalo kar dva dni. ‘’Ideje ekipe so se popolnoma ujele z mojimi, in to me resnično veseli. Celotna ekipa je delala z enim ciljem, tako da je tudi videospot dobil takšno obliko, kot sem si jo želela. Pri vsem sta pomagala tudi fant naše misice Iris Mulej Črt, ki je poskrbel za fotografije, in moj mož, sama pa sem se potrudila po najboljših močeh,’’ je še zadovoljna Petra, ki je v zgodbo vpletla tudi vse tisto, o čemer razmišlja in kar čuti, kar je tudi celotna rdeča nit besedila skladbe.

‘’Želela sem predstaviti notranji svet človeka. Njegova čustva in hotenja so bila med snemanjem na prvem mestu, saj se zavedam, da številna čustva lahko veliko lažje prikažemo, kot pa povemo,’’ nam je še zaupala Petra, katere videospot si lahko ogledate spodaj.