Petra Slapar: Iz mesta na podeželje

Vir: Lea
9. 7. 2009

Potem ko je ena izmed najzapeljivejših slovenskih pevk, Petra Slapar, pred kratkim predstavila svojo novo skladbo, ki jo je ustvarila popolnoma sama, sta se z možem odločila za še eno spremembo.

Petra in njen mož Robert, najbolj poznan slovenski šaman in gnostik, sta se pred kratkim odločila za velik korak v svojem življenju, saj sta se skupaj, in kot se za zakonsko zvezo spodobi, tudi sporazumno, odločila, da se preselita.

“Ko sva živela v Ljubljani, sva kmalu občutila pritisk in napetost, ki ga imajo velika mesta,” začenja zgodbo o selitvi Petra, ki pravi, da je večkrat tudi sama med obiski Prekmurja ugotovila, da ko se vrne iz tega zanjo prelepega dela Slovenije, v sebi najde veliko novih idej.

“Ne znam popolnoma dobro razložiti, kako vse to vpliva name, a moram priznati, da sva resnično srečna, da sva našla delček pod soncem, kjer se počutiva odlično. V zelo kratkem času sva se odločila, da vse, kar se dogaja v velikih mestih, ni za naju, in ko je še Robert z natančnimi šamanskimi meritvami ugotovil, da je Prekmurje dejansko ena izmed najbolj energetsko pozitivnih regij pri nas, je bila odločitev sprejeta,” je zadovoljna z novim življenjem pevka, ki je v kratkem času, odkar je parček doma skoraj na meji z Madžarsko, že ustvarila tudi novo skladbo.

“Tukaj je kot v raju, vsaj jaz tako čutim in lahko rečem, da sem srečna, zadovoljna, izpopolnjena. V sebi sem našla mir, ki sem ga že dolgo iskala,” nam vpliv novega življenja na ustvarjalnost razloži Petra.

Vsak k svojemu delu

Petra in Robert sta že prve dni po selitvi ugotovila, da novo okolje odlično vpliva nanju. “Večeri tukaj so tako lepi, zliješ se v eno z naravo, končno lahko slišim glasbo narave in priznam, da sem postala zelo raznežena in romantična,” nam Petra opisuje svoje izkušnje, ki pa jih deli tudi z možem.

“Oddaljenost do Ljubljane je majhen davek, ki ga plačujeva za to, da imava izpolnjene svoje želje. Poleg tega pa imava zdaj občutek, da ko se odpeljeva v Ljubljano, greva tja le na izlet, potem pa se vračava nazaj v svoje sanje,” nam je predstavil skupno življenjsko filozofijo parčka še Robert, ki tako kot njegova žena prav v ničemer ne pogreša prestolnice in vrveža, saj je tudi sam pri svojem delu našel veliko pozitivnih stvari, odkar živita v Prekmurju.