Petra Slapar kritična do cerkve

Vir: Lea
4. 4. 2013

Novi papež je izbran in okoli belega dima, ki se je dvignil iz Vatikana, so se sprožile številne govorice. Tudi Petra Slapar je spremljala dogajanje, čeprav z nekoliko zadržanim mnenjem.

"Vse to zaradi vsega znanja, ki sem ga pridobila do zdaj, z vsemi tehnikami samorazvoja, z alternativnimi energetskimi in spiritualnimi metodami, s katerimi spoznaš resnico o sebi, človeku kot takem, življenju, 'bogu', enosti, o medsebojnih odnosih, s procesi duhovne tehnologije, šamanskimi tehnikami in tudi z drugimi spoznanji, ki temeljijo izključno na lastni, neposredni izkušnji.

Se pravi, da vse, kar veš, veš zato, ker si to preizkusil sam. Na cerkev ne morem gledati kot na nekaj, kar je v neko veliko dobrobit človeku in njegovemu razvoju," doda Petra. Čeprav je hodila k verouku in opravila vse zakramente do birme, ima precej kritik na račun bogastva cerkve.

"Cerkev kot institucija zagovarja uboge, obubožanost, manj kot imaš, večji človek si. To je zame potuha, da se ljudje smilijo samim sebi in se zadovoljijo s toliko, da preživotarijo skozi življenje, ter se pustijo izkoriščati drugim. Sama zagovarjam oboje, duhovnost in materialno ugodje. Zakaj je treba zanikati in se odpovedovati enemu delu realnosti na račun drugega?

Človek mora živeti celostno. Vsi imamo lahko oboje oziroma vse, še posebno v zdajšnjem času razcveta tehnologije. Tako politika kot cerkev deli ljudi in jih sprevrača v razcepljene osebnosti, kjer so v stalnem notranjem konfliktu in z občutki krivde zaradi svojih prepovedanih želja."