Petra Slapar: Maja bo mamica

Petra in Robert sta v veselem pričakovanju. (foto: Miša Margan) Miša Margan
Vir: Story
8. 3. 2013

Pevka Petra Slapar, ki se je že pred časom z možem Robertom odselila na Goričko, trenutno uživa v veselem pričakovanju. Maja bo namreč postala mamica svoji prvorojenki.

Petra se že zelo veseli trenutka, ko bo v  rokah držala svojo punčko, čeprav si pred tem nekako sploh ni predstavljala, da bo postala mama.

"Od nekdaj sem se bala nosečnosti in tega, da bi nekoč postala mama. To v moji glavi ni obstajalo. Večina žensk ve, da bodo nekega dne imele otroka, sama pa niti pomislila nisem na to. Vendar sem prav zaradi takšnega nerazumnega dojemanja materinstva vedno vedela, da je to tisto najpomembnejše, kar me čaka v življenju," pove odkrito, "dokler se ni začela premikati, sploh nisem imela občutka, da sem noseča. Najlepše mi je, ko čutim, da brca in mi skače v trebuhu." Tudi Petro je prevzela intuicija ob prvih trenutkih zavedanja, da se v nje­nem telesu nekaj dogaja.

"Še zdaj ne vem, zakaj in kako, ampak nekaj mi je govorilo, da moram čim prej opraviti test nosečnosti. Vedela sem, da se je nekaj spremenilo, čeprav nisem čutila nobene spremembe v telesu ali kako drugače, a dobila sem močan občutek, da se je nekaj zgodilo. In imela sem prav. Tudi moj mož Robi je bil nad novico zelo navdušen! Stari starši so novico sprejeli z velikim veseljem. Oba sta že velikokrat pripomnila, da ne bosta večno živela in da bi že rada postala dedek in babica. Zato sta bila seveda nad novico še posebej navdušena," še doda Petra. Tako kot vsaka nosečka je tudi Petra prve spremembe začutila zelo kmalu.

"Zanimivo, še preden sem naredila test nosečnosti, se mi je neko jutro zgodilo, da sem vstala, in ko sem naredila nekaj korakov, me je popolnoma vrglo iz ravnotežja na levo stran. Kot bi imela glavo in levo polovico telesa težji za celo tono. Res nenavaden občutek. Sicer pa mi je bilo prve tri mesece slabo, bila sem nenehno utrujena, vendar nisem bruhala. Pomislila sem, kako lahko nekatere ženske, ki se tako slabo počutijo prve mesece nosečnosti, hodijo vsak dan na delo po osem ur. Po možnosti imajo še kakšno težje fizično ali umsko delo. Res grozno"

"Zdaj se vsako jutro zbudim z mislijo nanjo ali pa me ona zbudi s svojo jutranjo telovadbo. (smeh) Še vedno sem vsak dan fizično aktivna in grem zjutraj na nordijsko hojo za tri četrt ure. Brez vsakodnevne telesne aktivnosti se ne počutim dobro, tako kot tudi pred nosečnostjo ne. Čez dan pa sem aktivna, ustvarjalna, oblikujem spletne strani, ustvarjam pesmi, z Robertom izvajava šamanske in spiritualne delavnice, individualne procese. Življenje se mi ni veliko spremenilo. Prav tako me ni več strah odgovornosti, sebe dojemam kot žensko, ki pod srcem nosi neko malo bitjece. Zdaj jo z užitkom nosim v sebi. Kot je rekel Bhagwan Shree Rajneesh - OSHO: "V trenutku, ko se rodi otrok, se rodi tudi mati."

Petra še ni šla po nakupih za svojo dojenčico, čeprav je rok poroda določen za maj. "Res še nimam stvari, ampak se ne mudi, ko se odločiš, dobiš vse v zelo kratkem času," pojasni Petra. "Zdaj razmišljam o porodu. Seveda me je malo strah, a se ne želim preveč obremenjevati. Mož Robert mi stoji ob strani, kar je najpomembnejše. Robi je najbolj čudovit moški na svetu. Ljubim ga enako kot pred sedmimi leti. Podpira me v vsem, vendar ga ne obremenjujem preveč, ker je to nekako moja preizkušnja, moj proces, ritual, skozi katerega moram, in tega se dobro zavedam. Tudi počutim se enako samostojna in neodvisna kot prej, prav tako brez težav opravljam večino fizičnih del, tako kot sem jih prej. Sem pa zelo vesela in pomirjena, ker vem, da bo ob meni, ko bo prišel tisti čas. To mi je najpomembnejše," prizna Petra.

Nova Story že v prodaji

Story